Society for All, z. s.


Vzdělávání a výzkum Sociálně znevýhodněné skupiny

TVOŘÍME SPOLEČNOST, KDE MÁ KAŽDÝ SVÉ MÍSTO

Kvalitní a dostupné vzdělávání pro všechny, duševní zdraví a pomoc ohroženým dětem. To jsou hlavní oblasti našeho zájmu, ve kterých chceme měnit naši společnost k lepšímu. Podpořte nás a přidejte se k nám!

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Český vzdělávací systém je zatížený myšlenkovými stereotypy, které jsou v rozporu s moderní pedagogikou i ověřenou praxí. Prohlubuje sociální nerovnosti, jen obtížně dokáže podpořit děti se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním, nadané, ohrožené nebo traumatizované.
Už více než dekádu konzistentně a usilovně pracujeme na změnách, díky kterým je stále více škol, v nichž všechny děti zažívají přijetí a úspěch. Bez ohledu na startovní podmínky dostávají šanci stát se sebevědomými dospělými, kteří znají svou cenu a místo ve společnosti. 

Na co se soustředíme?

  • Kvalitní vzdělání pro všechny 
Pracujeme na odstranění bariér ve vzdělávání a hledáme nové způsoby začlenění znevýhodněných dětí mezi své vrstevníky. Usilujeme o to, aby každé dítě ve škole zažilo pocit úspěchu a přijetí.
 
  • Podpora duševního zdraví 
Až 50 % duševních onemocnění začíná před dosažením věku 14 let. Proto zvedáme téma duševního zdraví a wellbeingu a snažíme se o to, aby bylo pro společnost stejně důležité jako vzdělávání samo. Protože jen dítě, které je v pohodě a bezpečí, se může plně rozvíjet. 

  • Pomoc ohroženým dětem 
Až dvě třetiny dětí se podle statistik zažily traumatizující zkušenosti spojené s psychickým nebo fyzickým týráním, násilím mezi rodiči, duševním onemocněním nebo závislostí rodičů či rozpadem rodiny. Proto budujeme efektivní systém včasné identifikace ohrožených dětí a následné účinné pomoci. Klademe důraz na mezioborovou spolupráci všech, kteří jsou s dětmi v kontaktu.

Naši činnost financujeme z grantů a darů lidí a organizací, kteří vnímají význam vzdělání a ochrany ohroženích dětí pro prosperitu jednotlivců i společnosti jako celku. I malým příspěvkem můžete přispět k velkým změnám.

Jak využijeme váš příspěvek? 

  • Budeme pokračovat ve vzdělávání pedagogů, sociálních pracovníků, policistů, lékařů i dalších profesionálů, kteří přicházejí do kontaktu s dětmi. Přinášíme tak do terénu ověřené, funkční metody a postupy v podpoře dětí s komplexními potřebami.  
  • Rozšíříme síť regionálních expertů dostupných pro všechny školy a služby. Budeme dál podporovat jejich spolupráci napříč obory ve prospěch dětí. 
  • Téma wellbeingu a duševního zdraví začleníme do školní výuky. 
  • Naší advokační činností budeme ještě intenzivněji podporovat zájem tvůrců politik o dosud opomíjená témata: wellbeing ve vzdělávání, duševní zdraví dětí nebo spolupráce odborníků při ochraně dětí. 
  • Budeme dál šířit osvětu a dobrou praxi v oblasti podpory duševního zdraví dětí a jejich ochrany u veřejnosti. 
     
    Podpořte nás a tvořte s námi společnost, v níž má každý místo.    
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu