EnviKlub HURÁ VEN z.s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Pomozte odměnit lektorky a zlepšit zázemí Lesního dětského klubu HURÁ VEN!

Přestože na provoz Lesního dětského klubu HURÁ VEN vybíráme pravidelné příspěvky od rodičů dětí, které klub navštěvují, tyto prostředky pokrývají pouze část našich nákladů. Některé pokryjeme také díky dotacím a grantům. V důsledku covidu v kombinaci s nižším počet dětí ve školním roce 2022/2023 jsme se dostali do tísnivé finanční situace, kterou se nám dlouhodobě nedaří vyřešit. Abychom mohli platit lektory, udržovat a rozvíjet zázemí, jsme nuceni dělat značné kompromisy. Zapojte se do naší činnosti pravidelným či jednorázovým příspěvkem. Poděkováním vám budou úsměvy našich dětí, pošleme vám upomínkový předmět z výroby našich dětí či lektorů nebo zavěsíme lojovou kuličku pro ptáky.

vybíráme od 16.1.2023
Podpořte Lesní dětský klub HURÁ VEN. Darované prostředky použijeme na zaplacení běžného měsíčního provozu a platy našich úžasných lektorů. Dárcům děti z klubu pošlou malou upomínku, případně za vás pověsíme lojovou kouličku pro ptáčky v okolí našeho zázemí a zašleme její fotografii.
41 600 Kč

přispělo

10 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Rozvíjíme environmentální cítění dětí i dospělých. Provozujeme Lesní dětský klub HURÁ VEN, v němž poskytujeme celodenní péči, výchovu a vzdělávání skupince cca 16 dětí. Pořádáme tematické akce pro klubové děti, jejich rodiče, mateřské a základní školy z blízkého okolí i veřejnost. Podporujeme udržitelný způsob života, odpovědný a šetrný přístup k sobě, druhým i životnímu prostředí. Vedeme návštěvníky ke zdravému životnímu stylu a pohybu na čerstvém vzduchu.


Lesní dětský klub HURÁ VEN funguje již 9. rokem. Za tu dobu jsme na pozemku vybudovali mongolskou jurtu, která nám poskytuje zázemí při nepřízni počasí. K dispozici jsou ekologické venkovní, nově zastřešené, toalety. Co nejvíce času trávíme venku a každý den u nás hoří oheň. Když se vrátíme z dopolední procházky kolem rybníku či v okolních lesích, děti si u nás užívají skákání a hraní na slámě, houpačky, pískoviště, lezou po stromech. Pomáhají nám při vaření na ohni rády pomáhají, radost jim dělá práce se dřevem, s kladivy a dalšími nástroji. Ptáci se slétají na naše krmítka, pro hmyz umísťujeme hmyzí domečky. Vybavení ovšem stárne a potřebuje opravy a renovace.
V důsledku zavření v době covidu v kombinaci s nečekaně nižším počtem dětí navštěvujících Lesní dětský klub HURÁ VEN ve školním roce 2022/2023 jsme se dostali do tísnivé finanční situace. Díky podpoře rodičů klubových dětí, jejichž příspěvky na provoz pokryjí běžně 2/3 (aktuálně bohužel jen 1/2) našich nákladů, se nám daří udržet provoz klubu. Pro naši činnost je však nezbytné získat další finanční prostředky. Ty přinášejí např. letní příměstské tábory či jiné zážitkové programy, které organizujeme. Aktivně reagujeme na grantové výzvy a díky dotačním titulům od obce či středočeského kraje získáváme finance na obnovu zázemí i akce pro veřejnost. V rámci většiny dotačních titulů ovšem není možné uplatnit provozní náklady jako platy zaměstnanců. Ty jsou obecně ve školství spíše nižší, přitom právě na průvodcích, jejich nápadech, kreativitě, iniciativě a péči o děti stojí náš úspěch. 

Plány pro rok 2022/2023:
  • udržet lesní klub do září 2023, kdy nastoupí nové děti
  • obnovit finanční stabilitu a nedostat se do dluhů
  • lépe finančně ohodnotit naše úžasné lektory
Žádáme tedy i Vás: zapojte se do provozu Lesního dětského klubu a přispějte nám na provoz a rozvoj částkou, která Vás nezatíží. Dárcům děti z klubu pošlou malou upomínku, případně za vás pověsíme lojovou kouličku pro ptáčky v okolí našeho zázemí a zašleme její fotografii.

Velmi děkujeme, Lesní dětský klub HURÁ VEN

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

snad pomůže

Dárce
5 000 Kč

Velmi děkujeme,
jste velmi štědrý :-) Pomůže příspěvek v jakékoliv výši.
Za LDK HURÁ VEN, Bára

EnviKlub HURÁ VEN z.s.