Křídla Fénixe z. s.


Lidé s postižením Pomoc Ukrajině

Pomoc lidem a rodinám s dětmi se závažnými onemocněními v Ukrajině

Více než 1000 dětí se závažnými onemocněními bylo po začátku války z Ukrajiny evakuováno. Spousta jich ale to štěstí nemělo a stále se objevují noví pacienti. Náš spolek pomáhá právě jim. Díky dlouhodobému pobytu v Ukrajině máme v této zemi velké zázemí a víme, kde je pomoc opravdu potřeba. Co je to závažné onemocnění jsme poznali v naší rodině, proto víme jaké jsou potřeby našich klientů a co prožívají. V Ukrajině není systém zdravotního pojištění a ačkoliv se situace ve zdravotnictví postupně zlepšuje, stále si řadu léků musí pacienti kupovat sami. Válka samozřejmě situaci ještě ztížila. Pomáháme našim klientům financovat nákupy životně důležitých léků, ale poskytujeme jim i další druhy podpory. A bez Vaší podpory se v této činnosti neobejdeme.

vybíráme od 18.1.2023
117 333 Kč

přispělo

43 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V Ukrajině jsme prožili téměř 14 let. Máme tak dokonalou znalost prostředí, mentality a potřeb lidí se závažnými onemocněními. Víme, jak funguje zdravotnictví a s čím se naši klienti potýkají. I když v Ukrajině za poslední roky proběhly pozitivní změny a dělají se například transplantace kostní dřeně hrazené státem, pořád to není tak jako v ČR. Rodiny kromě starostí s léčbou samotnou musí shánět peníze na životně důležité léky. A my dobře víme, nakolik je pro léčbu závažného onemocnění důležitá psychika.

Válka situaci samozřejmě ztížila. Léky se výrazně zdražily, ostatní potřeby a služby také. Spousta lidí se musela přesídlit v rámci Ukrajiny a ztratila tak své kontakty a okolí. Nemocnice byly zničeny a někteří lékaři zemřeli. Když jsme viděli úspěšnou transplantaci kostní dřeně v kyjevské klinice za probíhající kulometné palby okolo budovy, nemohli jsme zůstat stranou. I když jsme (zatím) malý spolek, v roce 2022 jsme našim klientům pomohli částkou téměř jeden milion korun. Chceme naše aktivity výrazně rozšířit a to nezvládneme bez Vaší pomoci.

Po začátku války byl spuštěn rozsáhlý projekt evakuace dětských pacientů a více než 1000 dětí bylo úspěšně převezeno do evropských klinik, včetně pražské Fakultní nemocnice v Motole. Velké množství nejen dětských pacientů v Ukrajině ale toto štěstí nemělo. Závažným onemocněním je jedno jestli je mír nebo válka a objevují se stále, proto přibývají noví pacienti. My sami jsme měli také štěstí a mohli jsme z Ukrajiny odjet na náročnou léčbu do Fakultní nemocnice v Motole. Tím více se snažíme pomáhat těm, kdo nemá takové možnosti a musí se léčit v současné době v Ukrajině.

Prioritně se snažíme našim klientům pomoci finančně s nákupy potřebných léků. Kromě toho ale můžeme pomoci s proplacením jiných potřeb nebo materiálně. Pokud je možné potřebné věci nakoupit v Ukrajině, nakupujeme tak. Je to zároveň podpora místních prodejců. Pokud je potřebná věc v Ukrajině nedostupná nebo výrazně dražší, nakoupíme ji v ČR a odešleme přímo klientovi. Máme partnerskou spolupráci se službou MeestPost, která nám poskytuje dotované tarify. Naše klienty se vždy snažíme detailně poznat, v Ukrajině máme síť dobrovolníků a spoustu přátel. Proto naše pomoc dojde vždy do správných rukou a těm, kdo ji opravdu potřebují. A vy si můžete být jisti, že Vaše pomoc byla účelná a prospěšná.

Na našich stránkách www.kridlafenixe.cz najdete více informací o nás, náš aktuální projekt, některé realizované projekty a další informace.











Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Malý Bogdan z Žytomyru od nás dostal vysněný tablet. Evidentně z toho měl radost a z toho máme radost my a snad i vy. Chlapec se léčí s leukémií a snad toto bude mít i pozitivní dopad v léčbě. Děkujeme dárcům.

Zásilku od nás dostal také Sáša z ukrajinského města Kropycnyckyj. Sáša trpí aplastickou anémií. Byl sice v tu dobu nachlazený, ale prý rychle vyskočil z postele. A malý bráška zkoumal, jestli v krabici ještě něco nezbylo.

Odeslali jsme zásilku s dobrotami pro Nazara z Žytomyru, který oslepl po úspěšné onkologické léčbě. Nazar měl evidentně ze zásilky radost a my zase radost z té radosti.

Díky Vašim darům jsme mohli nakoupit další tři balení léku Revolade pro naši klientku Karin z jihoukrajinského města Kryvyj Rih. Má tak zásobu na další měsíc příjmu léku ve stanoveném dávkování. Má to smysl. Děkujeme!

Díky darům našich štědrých dárců jsme mohli nakoupit pro Karin další 3 balení léku Revolade a dostali jsme takovou hezkou fotografii o převzetí. Má tak zásobu na 2 měsíce příjmu léku ve stanoveném dávkování. Zbývá nám pokrýt ještě 4 měsíce, čili dále hledáme další dárce, zapojte se. Má to smysl. Děkujeme!

Poslali jsme Karin zásilku se spoustou německých dobrot, aby byl život trochu sladší. Nakoupeno vně vašich příspěvků (z osobních prostředků) a převezeno rychle a spolehlivě díky laskavému sponzorství služby www.meestpost.com. Ale to video z rozbalení udělala Karin tak pěkně, že jsme ho sem prostě museli vyložit.

Díky vašim příspěvkům jsme mohli pro Karin nakoupit a předat první 3 balení léku Revolade. A další 3 balení jsou objednaná a na cestě. Karin s maminkou moc děkují, my také a doufáme, že se další lidé přidají abychom mohli splnit stanovený cíl - zásobu léku Revolade na půl roku. Má to smysl!

Založení projektu

Díky za to, co děláte.

Kateřina Čiperová

Pro Karin

Elena Lennerová
24 000 Kč

Díky za to co děláte!

Štěpán
2 000 Kč

Ať se daří

G+
25 000 Kč

Matouš 25:31

Jan Zrzavý
1 000 Kč

Dobrý počin. Ať se daří!

Jana

Ať se vše povede!

Dárce
200 Kč