Borůvka Praha o.p.s.


Lidé s postižením Osvěta a poskytování informací

Pracuji, tedy jsem!

Znáte ta přísloví... Bez práce nejsou koláče... Práce šlechtí člověka... Každá práce je lehká, když se najde ochotný pomocník... A přesně to je NAŠE práce! Lidem s tělesným postižením pomáháme získat pracovní dovednosti a následné uplatnění na běžném trhu práce. Bez Vaší podpory se ale neobejdeme. Každý dar, který k nám doputuje využíváme na rozvoj všech našich projektů. Děkujeme za podporu!

Daruj práci!

Každý dar se počítá a ten pravidelný úplně nejvíc.
16 500 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Každý z nás chce žít plnohodnotný život a mít možnost se v něm co nejvíce realizovat. Jednou ze základních možností realizace člověka je práce. Ne každý k tomu ale má adekvátní podmínky.

Jsme nezisková organizace Borůvka Praha o.p.s., která už od roku 1998 pomáhá lidem s tělesným postižením zapojit se do pracovního procesu "běžné" společnosti. Letos tedy slavíme neuvěřitelných 25 let na scéně!

V rámci našeho tréninkového programu poskytujeme klientům možnost získat základní pracovní návyky, jako třeba docházka podle rozvrhu, omluvy v případě absencí, práce v týmu a další dovednosti. Zároveň jim umožňujeme získat klíčové i odborné znalosti dle jejich individuálních potřeb a nácvik zvládání pracovní zátěže srovnatelné se zaměstnáním v běžných podmínkách. 

Mezi naše klienty patří lidé s vrozeným tělesným postižením, ale také lidé po úrazech, kteří se snaží do práce vrátit.

Samotný trénink probíhá v našich tréninkových pracovištích, kterými jsou
TA KAVÁRNA a Obchůdek Borůvka na Vyšehradě.

Tréninkem ale naše práce nekončí! Dalším krokem, který následuje, je hledání pracovního uplatnění na trhu práce, který leckdy skýtá pro lidi s postižením mnoho překážek. I s tím našim klientům pomáháme. A nejen to. V neposlední řadě také lidi s postižením přímo zaměstnáváme.

Vytvořili jsme pracovní místa v rámci Dílny švadlen a charitativního obchodu s oblečením Koloběh. Lidé s postižením se u nás ale podílejí i na samotném chodu organizace a pracují například na pozicích zaměřujících se na online marketing a fundraising.

Myslíme si totiž, že jediný způsob, jak odstraňovat bariéry mezi lidmi, je ukazovat na konkrétních příkladech, že fyzické omezení neznamená neschopnost fungování v běžném životě.

Naše práce je dlouhodobá. Pravidelné dary jsou proto pro nás tou největší podporou. Vážíme si ale každého daru, protože i ten nejmenší jednorázový, který k nám doputuje využíváme na rozvoj všech našich projektů.

Děkujeme za podporu!
www.boruvkapraha.cz


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

malý dárecek, korunka ke korunce.

Peter Hudran
20 Kč

pro Vás

Peter Hudran
30 Kč

Borůvce moc fandíme a děkujeme za čtvrteční parádní oslavu v Ta Kavárně. Chodíme k vám moc rádi (i do Koloběhu :)).

Hanka
1 500 Kč

Malý dáreček

Peter Hudran
30 Kč

Pro Vas

Peter Hudran
50 Kč

Malý dárek.

Peter Hudran
50 Kč

Dekuji! Lenka

Lenka Marhews
300 Kč