Úsměv mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Úsměv mámy Moravskoslezský kraj

Úsměv mámy, z.s. podporuje ženy, kterým v těhotenství nebo po porodu do života vstoupily psychické obtíže. Spolupracujeme s odborníky a pracujeme i na osvětě široké veřejnosti, abychom přispěli k destigmatizaci duševních poruch. Máme nadšený tým složený z dobrovolných peer konzultantek, jsou ale chvíle kdy nadšení nestačí. Pomozte nám, prosím, naše vize a cíle zrealizovat. Pomozte nám dát všem maminkám, dětem a jejich rodinám možnost zažít šťastný start v nové životní etapě. Děkujeme.

vybíráme od 30.12.2022
10 800 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Úsměv mámy, z.s. podporuje ženy, kterým v těhotenství nebo po porodu do života vstoupily psychické obtíže nejrůznějšího druhu. Podporujeme je především formou peer konzultantství – to znamená, že žena se zkušeností doprovází a dodává odvahu mamince, která psychickými potížemi právě prochází. Spolupracujeme s odborníky, kteří tyto peer konzultantky školí, poskytují odbornou supervizi a zároveň jsou k dispozici i samotným maminkám, když peer podpora nestačí. Snažíme se také tyto ženy s obtížemi propojovat, aby spolu mohly sdílet své zkušenosti v bezpečném prostředí a podporovat se.
  
Rádi bychom toto téma, které bylo doposud spíše tabuizováno, vnesli do povědomí veřejnosti i odborníků. Mnoho žen, které udělají první odvážný krok a vyhledají odbornou pomoc, se setkává s nepochopením. Proto v Moravskoslezském kraji usilujeme o postupné rozšíření svých služeb a vytváříme si síť ověřených odborníků, na které ženy v případě potřeby odkazujeme.

Finanční příspěvky využíváme například k zaplacení nájmů na podpůrné skupiny, tisku informačních letáků a k zajištění odborné supervize peer konzultantek. 

Každý Váš příspěvek nám dá více možností jak pomáhat dále. 

Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu