Aikido Praha Vinohrady, z.s.


Děti, mládež, rodina Sport a volný čas

Vychováváme novou generaci, která posune aikido a svět do lepší budoucnosti

Pokud se má náš svět změnit k lepšímu, musí vyrůst nová generace silných mladých lidí, kteří se dokážou vypořádat s velkými výzvami současnosti. To je jeden z důvodů, proč pracujeme s dětmi a mládeží v Aikido Praha Vinohrady.

vybíráme od 28.12.2022
116 200 Kč

přispělo

34 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Některé děti u nás začaly před 8 lety cvičit, postupně prošly skupinami dětí a mládeže a dnes jsou mladí dospělí, kteří mají černé opasky a vedou dětské tréninky. Dokonce i během Covidu jsme s naší mládeží systematicky pracovali - takže (paradoxně) naše oddíly v období lockdownů posílily.

Bojové umění aikido používáme jako nástroj, který může připravit mladé lidi na život tak, aby v něm obstáli svým vlastním způsobem.

Chcete vědět, jak to děláme?

V našem klubu vytváříme prostor, ve kterém se mladí lidé mohou svobodně rozvíjet po všech stránkách. Aby si díky aikidu krok za krokem vytvářeli vlastní život. Aby z nich vyrostla nová generace, která posune aikido, naši společnost i celý svět k lepší budoucnosti.

Podpoříte nás v tom?

Naše práce má tři pilíře:

  • Pohyb, angažovanost, zdraví - pravidelné a pestré cvičení je klíč k rozvoji v aikidě a zároveň tajemství zdravého a aktivního života. Pracujeme s konceptem Physical Literacy, a tak nabízíme mládeži nejen radost z pohybu, ale také moderní poznatky o pohybu a motivaci k celoživotnímu tréninku.
  • Rozhled - pro mládež vytváříme rozhled v aikidě, v životě i ve světě. Zveme do Prahy skvělé zahraniční učitele a také cestujeme po Evropě a navštěvujeme semináře a zajímavé kluby. Avšak není to jen o aikidě - obzory otevírá i samotné cestování, poznávání jiných kultur, dobrovolnická práce na farmě, zajímavé filmy, přednášky nebo návštěvy galerií.
  • Odpovědnost - už malé děti vedeme k tomu, aby si pomáhaly navzájem. Teenageři často pomáhají s organizováním akcí a asistují u tréninků dětí. A pokud je to baví, po absolvování trenérských kurzů se z nich stávají mladí učitelé pod supervizí zkušených učitelů. A po čase tito mladí učitelé přebírají zodpovědnost za vlastní skupinu dětí.
Klára (18 let, učitelka dětí) napsala o jedné studijní cestě toto:
"Návštěva Švédska ve mne zanechala emoce, nové poznatky a hlavně jsem se za devět dní naučila spoustu novým věcem. Pochopila jsem, že existuje nekonečno způsobů, jak mohu cvičit Aikido, a že mám spoustu možností, čím začít. Při cvičení jsem se hlavně bavila a smála se, a zároveň jsem měla AHA moment s většinou nových lidí, se kterými jsem cvičila. To je asi to nejlepší, co jsem si z celého výletu odnesla - dostala jsem možnost cvičit s různými lidmi, z různých dojo a mohla jsem převzít a aplikovat nějaké zkušenosti z dětských tréninků na moje hodiny dětí. A jsem taky moc vděčná, že jsem mohla prohloubit vztahy s naší partou z Vinohrad a zažít další dobrodružství, které můžeme aplikovat do našeho cvičení aikida."



Všechno tohle stojí peníze: soustředění, proplácení trenérského vzdělání, cesty do zahraničí, nižší studentské poplatky za semináře... 

Tyto náklady budou v roce 2023 přibližně 200.000 Kč (bez započítání dobrovolnické práce mentorů a dalších dospělých) a nic z nich není pokryto členskými příspěvky (které pokrývají pouze běžné cvičení).

V roce 2022 jsme náklady na podporu mládeže pokrývali z finanční rezervy klubu, ale aby práce s mládeží byla udržitelná do budoucnosti, rozhodli jsme se požádat o podporu vás.

Prosím, přispějte sponzorským darem nebo darujte menší částku pravidelně a staňte se tak patronem / patronkou našich mladých aikidistů.

Potvrzení o daru pro daňové účely vám rádi vystavíme na konci roku.

Děkujeme za podporu! Každá koruna nám pomůže!

PS: Máte pravdu, tato výzva nemá v sobě urgenci tornáda nebo války. Naše vize a práce jsou dlouhodobé a jejich výsledky přicházejí časem. V některých zemích (ve Švédsku...) financuje tyto věci stát, u nás hledáme zdroje jinými způsoby. Například Harvardská univerzita pokrývá 44% svých nákladů z darů bývalých studentů a individuálních dárců... možná něco podobné dokážeme i my. Děkujeme, že jste v tom s námi!


Aikido Praha Vinohrady má kolem 200 členů, z toho polovina jsou děti a mládež. Za 15 let naší existence tréninky přešlo několik tisíc lidí a kromě pravidelného cvičení každý rok organizujeme 10 velkých (často mezinárodních) akcí pro různé věkové kategorie.

V těchto článcích najdete informace o některých našich nedávných aktivitách pro mladé:


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať to pekne padá!

Boris Kalisky
300 Kč

Ať se vám dál daří!

Adam Nohejl

Celý můj život mě provázejí bojové sporty a tak mám představu kolik peněz vše stojí.
D.R.

Denis Radev
5 000 Kč

díky za vaši práci

Vanda Švihlová
5 000 Kč