Hiporehabilitace Brno z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Hipoterapie pro Matyáška na rok 2023

Díky vaší podpoře bude Matyášek moci docházet pravidelně na hiporehabilitaci a ježdění, které má moc rád a pomáhají mu. Matyášek trpí poruchou autistického spektra těžké symptomatiky a těžkou mentální dysfunkcí. Tato diagnóza vyžaduje častou a pravidelnou rehabilitaci. Přispěním jakékoliv částky usnadníte Matyáškovi a jeho rodině náročné financování pravidelných terapií. Při dosažení cílové částky bude mít terapie v centru Hiporehabilitace Brno na celý rok zdarma. Všichni dárci obdrží potvrzení o daru pro odpočet z daně z příjmu (i firmy). Pokud potřebujete darovací smlouvu, napište nám. Děkujeme!

Hipoterapie pro Matyáška na rok 2023

80 463 Kč
vybráno 101 % z 80 000 Kč

přispělo

49 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Matyášek trpí poruchou autistického spektra těžké symptomatiky (PAS) a těžkou mentální dysfunkcí. Narodil se v dubnu 2017. Jako miminko měl dlouho trvající novorozeneckou žloutenku a podstupoval fototerapie. Ještě během šestinedělí skončil v dětské nemocnici kvůli úporným kolikovým bolestem, nemožností se vyprázdnit a následně vzniklé břišní kýle. Jeho vývoj byl od začátku nerovnoměrný, při plazení zapojoval pouze pravou polovinu těla, dlouho se pohyboval jen po kolenou a bohužel i řadu nabytých dovedností postupně ztrácel. V 18 ti měsících vzniklo podezření na PAS, které se následně ve 20 ti měsících potvrdilo. Z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu mu byl přidělen 4. stupeň závislosti a potřebuje neustálou pomoc ve všech životních potřebách. Je neverbální a rovněž má 3. stupeň inkontinence. Velmi málo spí a péče je pro nás rodiče hodně vyčerpávající. Vyžaduje častou návštěvu specializovaných ambulancí jako jsou dětská neurologie, psychiatrie, psychologie a gastroenterologie.
 
Protože stále trpí na těžké zácpy a bolestmi břicha, hledali jsme pro něj aktivitu, kde by mohl břišní svaly posilovat a také se psychicky rozvíjet. Na doporučení jsme začali jedenkrát týdně navštěvovat hiporehabilitace na Zlobici. Nyní ho tam vozíme již přes rok a rádi bychom mu dopřáli častější hipoterapie. Vidíme, že je na koni šťastný a velmi mu to přispívá ke zlepšení střevní peristaltiky, koordinace těla a jeho duševnímu vývoji.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na koníčky

Dárce
500 Kč

Hezky si koníky užij!!!

Lenka Polášková
500 Kč

Jen tak dál.

František Vajkay
1 500 Kč

❤️❤️❤️ Posílám hodně sil a energie rodičům, Matyáškovi ať dělá ježdění radost a co nejvíce pomůže 🙏🧸🌸

MVDr. Iva Lžičařová
300 Kč

:)

Dárce

❤️

Petra Petrova
1 000 Kč

Preju co nejvic radosti.
Drzte se v sedle;-)

Jan Hehejík
5 000 Kč

Na vítr ve vlasech a pro radost v srdci :)

Jana Kořínková
2 100 Kč

Držte se a nepolevujte👍

Zdenek Blazek
1 000 Kč

Bóďa, Honza💙💙

Dárce
500 Kč