NESEHNUTÍ Brno


Humanitární pomoc Pomoc Ukrajině

Dárky pro Ukrajinu

Podpořte ukrajinskou občanskou společnost, která hrdinně vzdoruje agresi ruského režimu. Váš dar může pomoci na mnoha místech Ukrajiny. Každá koruna se počítá. I pár korun může znamenat pitnou vodu pro několik lidí. A když se těch korun sejde víc, mohou i více pomáhat, ať už jde třeba o psychologickou pomoc pro přeživší válečných zločinů nebo záložní zdroj elektřiny pro případ výpadků během ruských bombardování.

vybíráme od 19.12.2022
88 850 Kč

přispělo

49 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Už více než třičtvrtě roku podporujeme ukrajinskou občanskou společnost vzdorující ruské invazi. Naše podpora směřuje k nezávislým novinářům*kám či lidskoprávním aktivistkám*ům monitorujícím válečné zločiny ruských vojsk. Podporujeme organizace, které zajišťují prvotní ošetření i dlouhodobou psychologickou pomoc přeživším válečných traumat. Mnoho neziskových organizací se aktuálně věnuje také pomoci civilnímu obyvatelstvu, přestože se dříve angažovaly v jiných oblastech. K těm směřují zásilky léků či jiného zdravotního materiálu nebo např. prostředky na čištění vody.


Věřte, že mnohem raději bychom momentálně našim kamarádům*kám z Ukrajiny posílaly*i jen opradové vánoční dárky, tedy takové, které člověka potěší a nemusí být nutně užitečné. Právě teď ale daleko více potřebují věci praktické, které jim umožní nadále pomáhat a přežít zimu, kterou zhoršuje neustálé bombardování kritické infrastruktury a nedostatek elektřiny, tepla i vody. Některé z partnerských organizací také pomoc poskytují prakticky na frontové linii. To sebou nese nutnost často fungovat v provizorních podmínkách či častěji nahrazovat vybavení, které může být různými způsoby poškozeno.

Potřeba jsou věci všeho druhu, vodní filtry či dezinfekční prostředky, zdravotnický materiál, nouzové zdroje elektřiny, ochranné prostředky, elektronika nebo třeba finance na zdravotnickou i psychologickou pomoc. A k tomu spousta dalších věcí, které se mohou stát nedostatkovými v brzké době.

Váš dar může tuto pomoc zařídit.

Protože často panuje přesvědčení, že malý dar nemá smysl, ve škále částek pro dar jsme pro Vás nachystaly*i příklady toho, co je možné za daný obnos pořídit (stačí na částku kliknout). Uvidíte tak, že i menší dar má smysl. Částku ale můžete klidně zvolit libovolnou podle svých možností. A pokud chcete podpořit ukrajinskou občanskou společnost dlouhodobě, můžete nastavit i dar pravidelný. Tak se i skromná částka může v čase znásobit a pravidelný dar umožní pomoc poskytovat dlouhodobě a s výhledem do budoucna, tedy kontinuálně a efektivně.

Chcete poskytnout dar materiální? Ozvěte se nám prosím na if@nesehnuti.cz a domluvíme se na všem potřebném.

Za podporu ukrajinské občanské společnosti Vám děkujeme!

Upozornění: jedná se skutečně jen o příklady, neznamená to, že přispěním určité částky "kupujete" konkrétní věc. Potřeby se velmi rychle v čase i v závislosti na lokalitě mohou měnit a finanční prostředky tak vždy použijeme k zajištění aktuálních potřeb lidí v Ukrajině.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za pomoc!

Radek Vantuch
500 Kč

Milí přátelé z Ukrajiny, nejste sami. Jsme s vámi.

Iren

Děkujeme za vaši práci.

Barbora Lichorobiec
1 000 Kč

Děkuji za užitečnou práci, které se věnujete!

Hana Korvasová
5 000 Kč

🙏

Stanislav Svoboda