Apolinářská nedonošeňátka z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Děti k maminkám, maminky k dětem

Pomozte nám změnit intermediární oddělení v pokojíčky s inkubátory. Předat děti do péče rodičům, avšak nepřetržitě monitorovat jejich aktuální zdravotní stav. Prvním krokem je pořídit centrální monitorovací systém který umožní stálý vzdálený dohled nad dětmi, které ještě potřebují pomoc zdravotníků.

vybíráme od 15.12.2022

Děti k maminkám, maminky k dětem

Pomozte nám změnit intermediárního oddělení v pokojíčky s inkubátory. Předat děti do péče rodičům, avšak nepřetržitě monitorovat jejich aktuální zdravotní stav. Prvním krokem je vybudovat místnost s centrální monitorací, takový zdravotnický velín, který umožní stálý vzdálený dohled nad dětmi, které ještě potřebují pomoci.
64 048 Kč

přispělo

38 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Rok 2023 s sebou nese ambiciózní projekt.
Cílem nemocnice je proměna intermediárního oddělení na rodinnou jednotku intermediární péče s centrální monitorací.
 
Co to znamená? 
Možnost společného pobytu dětí a maminek na pokojích.
V současné době intermediární oddělení fungují jako velké místnosti (tzv. boxy) s jednotlivými inkubátory či postýlkami, kde jsou miminka pod přímým dohledem sestřiček. Rodiče za dětmi dochází, tráví u nich dny, ale večer většinou odjíždí domů. Kapacitně není možné nabídnout jim plnohodnotné zázemí po celou dobu hospitalizace jejich potomka.
Na společném pokoji se setká miminko s maminkou až na samém konci pobytu, pár dní před propuštěním. Odloučení je velkým stresem pro celou rodinu. 
Přitom podle zkušeností ze zahraničí, kde podobně uspořádaná oddělení fungují již řadu let,  vede společný pobyt dítěte s matkou ke zkrácení celkové doby hospitalizace, výrazně se zvyšuje šance na kojení nedonošených dětí, a v neposlední řadě snižuje riziko nemocničních infekcí.
Plánovaná rekonstrukce rozdělí většinu dosavadních prostor na rodičovské pokoje, ve kterých budou maminky celodenně pečovat i o ta miminka, která ještě nejsou zcela stabilní, potřebují dechovou podporu nebo jinou formu léčby. Neobejdou se zvýšeného dohledu zdravotnického personálu neonatologického oddělení.
Děti budou na rodinných pokojích po celou dobu vzdáleně monitorované.  Sestry budou sledovat aktuální data o jejich zdravotním stavu a budou připravené kdykoliv zasáhnout a za zdravotní stav dítěte budou mít stále plnou zodpovědnost. Běžnou denní i noční péči, krmení, koupání, to vše obsáhnou maminky.
V prostorech zůstane i jedno oddělení s observačními boxy pro miminka, jejichž maminky nemohou být z jakéhokoliv důvodu hospitalizované.
 
V roce 2023 veškeré vybrané prostředky investujeme do pořízení centrální monitorovací jednotky, která je stěžejní pro vznik nového uspořádání oddělení.
Máme možnost přispět ke zkvalitnění péče o rostoucí předčasně narozené děti, zlepšit spokojenosti rodičů a personálu.
A to je posláním našeho spolku.

Pokud máte chuť darovat něco malým velkým bojovníkům, pojďte je s námi dostat k maminkám.

Prostřednictvím výzvy na darujme.cz bude moci přispět v průběhu celého roku. A možnosti bude přibývat :-)

Díky za vaši pomoc. 
Finanční nebo v podobě sdílení projektu!🥰

(fotografie je ilustrační)
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Sami jsme si tím prošli před 7,5 lety a jsme si jistí, že toto má smysl. Ať se to brzy podaří.

Olga Nováková
2 000 Kč

Tento projekt je dle mého názoru skvělý nápad, letos jsem na vlastní kůži poznala, jaké to je.. je to hodně náročné a dlouhé v mnoha případech, takže určitě podporuji :-)

Kateřina Boháčková
500 Kč

Děkujeme za vše. Zdraví Lidunka Kovaříková s rodinou.

Daniela Chroustová
100 Kč

Přeji všem nedonošenátkům a rodičům dětiček aby mohli být spolu v blízkém kontaktu .Přeji mnoho sil,péče a lásky

Lenka Smoláriková
500 Kč