Kapradí, spolek


Vzdělávání a výzkum Životní prostředí

Půdou jsi...

Víš, že 1 cm půdy “vyrůstá” přibližně 200 let? Člověk ji dokáže NENÁVRATNĚ zničit za mnohem kratší dobu. V horizontu lidského života je půda neobnovitelným zdrojem. V komunitním Lučním sadu si uvědomujeme, jak je lidstvo na zdravé půdě bytostně závislé. Díky PŮDNÍ STEZCE v Lučním sadu se dozvíš, co všechno taková správná péče obnáší. Připoj se k těm, kterým na půdě záleží.

vybíráme od 12.12.2022

Chceme dokončit PŮDNÍ STEZKU. Pomůžeš nám?

36 363 Kč
vybráno 40 % z 90 000 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Lučním sadu jsme v roce 2022 odstartovali realizaci naučné PŮDNÍ STEZKY. Jejím cílem je dát půdě potřebnou pozornost a rozvíjet sad jako místo pro environmentální vzdělávání dětí i dospělých. Stezka umožní prozkoumat půdu všemi smysly - pozorovat pod lupou, očichat, ochutnat či promnout mezi prsty… 


V roce 2023  stezku  dokončíme a  zajistíme pravidelnou údržbu. Péče o sad je k nezaplacení, s TVOU finanční pomocí bude nadále rozkvétat.  PĚSTUJ s námi i na dálku stromy, kytky do vázy, bylinky do čaje  -  pěstuj VZTAH K PŮDĚ.
 Protože půdou jsi a v půdu se obrátíš. Půda forever!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc fandím, Kapradiny. Úžasné, co všechno dokážete s hravostí vám vlastní :-)

Šárka Krčílková
333 Kč

Přeji všem, kteří se podílí na aktivitách spolku Kapradí, Lučního sadu a vznikající Půdní stezky, aby jim přálo štěstí a měli stálou chuť, energii, elán a radost ze všeho, co pro přírodu a pro nás dělají.

Vanda Myšáková
1 000 Kč

Kapradí, sad, kytky a půda,
dobrá věc se děje,
dobrá věc se udá.

Dárce
5 000 Kč