PAQ Research, z. ú.


Vzdělávání a výzkum

Výzkumem k řešení sociálních problémů a funkčnímu státu

Statisíce lidí tíží neřešitelné exekuce, tisíce dětí z nejchudších regionů nedokončí ani základní školu, přes třetinu domácností hospodaří každý měsíc přinejlepším na nulu. Výzkumy PAQ Research v čele s Danielem Prokopem přináší potřebná data i reálná řešení. Měníme debatu o vzdělávání a přímo se podílíme na jeho zlepšování, pomáhali jsme zvládat pandemii i integraci uprchlíků z Ukrajiny, mapujeme dopady inflace a navrhujeme cílená opatření, pracujeme na klíčových reformách oddlužení, daňového mixu i sociální podpory. Přidejte se k nám a podpořte výzkumy, které zlepšují kvalitu života v Česku.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jsme PAQ Research a děláme výzkumy ve veřejném zájmu. Naše data bývají často jediná, která ke klíčovým otázkám existují. Jsme nezávislí, reagujeme rychle, vystupujeme kriticky. Filantropické dary a podpora veřejnosti tohle všechno umožňují. Přidejte se a podpořte vznik výzkumů, které pomáhají řešit klíčové společenské problémy.

Pracujeme na systémových reformách vzdělávání a sociální politiky. Máme reálný dopad. 

Naše Mapa vzdělávání mění debatu o školství a ukazuje, jak moc vzdělávací (ne)úspěšnost souvisí se sociálnímu podmínkami. Vzdělávání měníme i přímo v mikroregionech. Na místních strategiích jsme jen letos pracovali na víc než 45 místech. Pomáháme s ukončením ostudné segregace. A podílíme se na revizi celého rozdrobeného systému 2635 obecních zřizovatelů, ve kterém dnes nikdo nenese odpovědnost za výsledky a řízení vzdělávání.

Analyticky jsme pomohli nastavit férovější srážky v exekucích, aby tolik nezatěžovaly samoživitelky. Podílíme se i na reformě oddlužení, na níž závisí návrat až 400 tisíc lidí v neřešitelných exekucích do normálního života. Naše data stála za odblokováním příspěvku na bydlení, navýšením přídavku na děti či životního minima. Konzultujeme přímo i velkou reformu dávek, aby sociální podpora mířila včas a potřebným, a tak předcházela pádu do chudoby. Udělali jsme téma z děr v danění alkoholu, jako je výjimka pro tiché víno, na který změnila názor i vláda. Vůbec posouváme debatu o daňovém mixu, aby méně zatěžoval chudé, a tak oproti dnešku pomáhal v rozvoji regionů, omezoval šedou ekonomiku či motivaci ke švarcsystému

Od začátku války pomáháme s integrací uprchlíků z Ukrajiny

Jsme nezisková organizace a spoléháme na dary filantropů i široké veřejnosti. Zaručuje to naši nezávislost, dovoluje rozšiřovat záběr, posiluje dopad. Zvažte prosím podporu na Darujme.
 


Pokud chcete podpořit konkrétní výzkum, doptat se na něco nebo navázat přímo spolupráci, ozvěte se nám. Rádi všechno probereme.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za vaší práci

Ladislav Starý
500 Kč

Diky za vasi praci!

Jana Horecká

Díky za vaši tolik potřebnou práci!

Dárce
500 Kč

Díky

Lenka Vinšová
1 000 Kč

Díky za podporu data-driven politiky. To nám chybí jako sůl..

Pavel Moravec
10 000 Kč

Pozdravy pro JJ!

Petr Kaštánek

Dobrá práce, pokračujte.

Petr Kohútek

Podporovat PAQ Research znamená investovat do systémového zlepšování téhle republiky. A to chceš.

Jan Coufal
300 Kč

Děláte skvělou práci, díky za ni!

Zdeněk Dvořák

Popojedem ;-)

Díky za Slepé skvrny, výzkum z pandemie i ohledně Ukrajinských uprchlíků. Kéž by politici více dbali na vaše zjištění a rady.

@piratzbrna
30 000 Kč