Nadační fond Soudržnost


Vzdělávání a výzkum Osvěta a poskytování informací

Vracejte do hry důležitá témata

Chceme žít ve společnosti, kde lidi nedělí zdi nerovností a umí spolu mluvit. V níž má každý stejné šance, nehledě na to, kde a komu se narodil. Ve společnosti, která se umí dělit o své bohatství. V cestě k takovému cíli ale stojí spousta překážek a úkolů, které je potřeba zvládnout. Musíme vyřešit skrytou chudobu, rozdělování společnosti nebo zhoršující se dostupnost zdravotní péče. Proto v Masarykově demokratické akademii vracíme do hry důležitá témata. Abychom mohli dávat věci do pohybu, potřebujeme čas a prostor pro poctivou práci. Darujte a přidejte se k úsilí o otevřenou, soudržnou a udržitelnou společnost.

Vracejte do hry důležitá témata

Podpořte Masarykovu demokratickou akademii
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Neumíme spolu mluvit, prohlubují se společenské nerovnosti a data nám říkají, že je stále více lidí pod hranicí chudoby. Tohle není svět, ve kterém bychom chtěli žít. Nemůžeme zásadní problémy jen tak odsouvat, mlčet a čekat, až na ně někdy dojde řada. Vymstilo by se nám to. Je čas demokracii posilovat, ne se o ni bát. 

Proto je potřeba pracovat poctivě, poznat a popsat podstaty problémů, kterým čelíme. Podpořte svým darem kvalitně zpracované a dostupné studie, přenos dobrých řešení ze zahraničí, propojování aktivních lidí i nezávislých expertů. Abychom mohli prosadit dobrá řešení, potřebujeme je dostávat do médií, seznamovat s nimi politiky a političky i veřejnost.

S tím vším máme v Masarykově demokratické akademii zkušenosti. Často právě naše práce vysílá do společnosti první vlaštovky změny. Poctivá práce ale nutně potřebuje čas. Darujte ho pár kliknutími a podpořte cestu k otevřené, soudržné a udržitelné společnosti. 



Kdo jsme?

 
Masarykova demokratická akademie je think-tank, kterému jsou ideově blízká sociální témata, otázky rovnoprávnosti, udržitelnosti, dobré správy veřejných věcí a společenského rozvoje. V Česku plníme nezastupitelnou úlohu, jako jediní otevíráme témata, která mají politický přesah, ale politický mainstream jim vyhýbá.
 
🌐 masarykovaakademie.cz 
ℹ️ S jakýmkoliv dotazem se na nás můžete obrátit pomocí e-mailu info@masarykovaakademie.cz.


Masarykova demokratická akademie jako hostitel mezinárodní konference Addressing the Crises: Costs, Covid-19, Climate and Conflict. Key speech pronesl evropský komisař pro pracovní místa a sociální práva Nicolas Schmit.
 

Debata Masarykovy demokratické akademie o exekucích na fóru Meltingpot Colours of Ostrava v roce 2019.


Publikace výzkumu Masarykovy demokratické akademie Jedna společnost → různé světy.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu