CityChurch.cz, z.ú.


Pomoc Ukrajině

Vánoční kamion s potravinami pro Ukrajinu

Našim partnerům z Philadelphia church na Západní Ukrajině dochází potraviny pro potravinové balíčky pro uprchlické rodiny s dětmi. Přispějte na kamion s jídlem, který dorazí na Ukrajinu ještě před Vánoci.

vybíráme od 30.11.2022

Kamion s potravinami pro Ukrajinu

200 000 Kč
vybráno 100 % z 200 000 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Utečenecká krize na západní Ukrajině sílí. V mnoha městech funguje elektřina jen kolem 4 hodin denně. Uprchlické rodiny s dětmi se přesouvají z Východní Ukrajiny na Západní Ukrajinu do měst jako je například Ternopil, kde jako CityChurch.cz máme partnerskou církev Philadelphia. Tato církev rozdá týdně kolem 600 balíčků s potravinovou pomocí a přibližně 150 teplých jídel týdně. Při naší poslední návštěvě Ternopilu jsme zjistili, že zásoby jídla pro uprchlíky ve skladech této církve budou vyčerpány do 3 týdnů. Rozhodli jsme se jako CityChurch.cz vypravit do Ternopilu kamion s jídlem a vyhlásit sbírku na pokrytí nákladů s tím spojených.
Běžná cena kamionu s jídlem pro Ukrajinu může dosáhnout ceny kolem 1,2 mil. Díky spolupráci a podpoře organizace Krmte hladové nás bude stát kamión jídla pouze do 200 tis. Dodávka jídla bude obsahovat: mouku, rýži, sójové rizoto, těstoviny, masové konzervy, jednorázové pleny. Podle výše vybrané částky se může složení potravin upravovat. V případě, že vybraná částka převýší skutečné náklady budou vybrané finance použity na nákup potravin v roce 2023. Připojte se k této sbírce tak, aby kamión mohl na Ukrajinu dorazit ještě v prosinci tohoto roku.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme dvěma velkým dárcům z USA, kteří se připojili k této sbírce. :-)

...kamion je vyložen a můžete se podívat na krátké videjko jak vykládání probíhalo tady níže na odkaze.
https://drive.google.com/file/d/1BwsXYo3OwzGTjS8Otb1eNvYqpi2EWP_F/view?usp=sharing
Ve čtvrtek tohoto týdne se budou balíčky s jídlem, které přišlo od nás rozdávat uprchlíkům. Děkujeme všem štědrým dárcům a zároveň sbírka ještě pokračuje. Jak vidíte ještě zdaleka jsme nedosáhli cílové částky a faktury spojené s tímto kamionem jsou splatné koncem roku.


Dnes dorazil kamion s jídlem a hračkami pro děti do cílového města Ternopil! Brzy pošleme fotografie z vykládání nákladu. Sbírka stále trvá! Splatnost faktur za dopravu a další náklady bude koncem tohoto roku. Pokud můžete přispět budeme velmi vděční!

Povedlo se zajistit, že mimo jídlo bude v kamiónu taky paleta hraček pro děti :-) Děkujeme Danu Skokanovi a Petru Húšťovi!

Plánovali jsem nakládat kamion ještě tento týden, ale objednaný kamion měl poruchu v Maďarsku, kde musel zůstat v servise. Další termín nakládky je tedy 18.12. Pokud to tak bude pak i přes tuto komplikaci bude kamion v Ternopilu ještě před Vánoci. Díky moc za příspěvky a taky Patru Húšťovi, který nám s objednáním kamionu velmi pomohl.

Založení projektu

Ať slouží!

Dárce

❤️🇺🇦

Nátálie Fischer Plačková
300 Kč

🙏🇺🇦

Mark Krupa
500 Kč

Držte se, modlíme se!!!

Vladimíra Lasotová