Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Nová klubovna moravskobudějovických skautů

Po letech příprav máme jedinečnou možnost pustit se do stavby nové klubovny, podpořte nás i Vy! Nová dvoupatrová zděná budova vyroste namísto současného objektu z likusových desek, který je na konci své životnosti. Moravskobudějovičtí skauti tak budou mít plnohodnotné zázemí pro činnost a skautská dobrodružství zde bude moci zažívat přes 100 dětí.

vybíráme od 29.11.2022

Nová klubovna v Moravských Budějovicích

150 000 Kč
vybráno 100 % z 150 000 Kč

přispělo

54 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 Skautský “likusák” je na konci své životnosti a my nyní máme velkou šanci na jeho místě postavit novou dvoupatrovou zděnou budovu, která bude lépe vyhovovat současným požadavkům a kapacitě skautských oddílů.
 


Klubovna i s přilehlou travnatou plochou se na nachází nedaleko centra Moravských Budějovic a skauti v ní fungují od roku 2003, kdy se do ní přestěhovali z budovy staré plovárny. Postupem času proběhlo několik větších oprav a vylepšení - např. zateplení celé budovy a vzhledem ke zvyšující se členské základně v letech 2012 - 2013 i přístavbě zděného zázemí pro 2 oddíly. Nyní potřebují nové zázemí i zbývající oddíly, které aktuálně sídlí v likusovém objektu. Ten je na pokraji své životnosti a je nutná jeho náhrada. Součástí nové stavby bude i kvalitní kuchyně, společné prostory, dílna a příruční sklad na vybavení potřebné na pravidelných schůzkách. V podkrovních místnostech plánujeme univerzální a variabilní nábytek, tak aby jej bylo možné používat dle aktuálních potřeb jednotlivých věkových kategorií.



Po vypracování studie stavby se nám podařilo vytvořit dokumentaci pro stavební povolení, které máme schválené. Máme možnost finančních zdrojů na celou stavbu a nyní nám chybí jen prováděcí dokumentace. Pomozte nám vybrat 40 000,- Kč, které nám pomohou s jejím financováním. Ke každé koruně, kterou nám do Vánoc přispějete nám totiž Skautská nadace Jaroslava Foglara ještě polovinu přidá.



Předem moc děkujeme všem, kdo nám pomohou dosáhnout cíle finanční podporou či sdílením této informace.

Potvrzení o poskytnutí daru, které lze použít pro snížení daňového základu pro výpočet daně z příjmů, vám bude zasláno v druhé polovině ledna 2023, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu darování a vyplníte údaje potřebné pro potvrzení. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držíme palce a přejeme brzkou realizaci nové klubovny.

AS Chemie
10 000 Kč

Těším se na novou klubovnu a děkuji za Vaši práci s dětmi a mládeží! Hodně zdaru!

Helena Nekulová

Kéž by se to podařilo...pro naše děti a pro děti našich dětí. Skautům fandím.

Pavla Buličková
1 000 Kč

Držím palce, zasloužíte si to :)

Dárce

Ať klubovna slouží k velké spokojenosti všech.

Eva Šafránková
500 Kč

Ať se to podaří.

Pavel Viskot

Kdysi jsem pomáhal se stavbou přístavby a i teď se rád budu podílet na rozšíření klubovny.

Vojtěch Růžička
250 Kč

Přeji, ať brzo bydlíte v novém :) Žigi

Lada Bilčáková
2 000 Kč