Česká evangelikální aliance, z. s.


Děti, mládež, rodina Osvěta a poskytování informací

Domácí násilí, jeho prevence a řešení v církvi

Cílem manuálu Domácí násilí, jeho prevence a řešení v církvi je poskytnout nástroj, jak prakticky a pastoračně reagovat v situaci, kdy se jako církev setkáme s obětmi a pachateli domácího násilí. Náklady na vydání tohoto materiálu jsou cca 47.000 Kč. Náklady na vydání tohoto materiálu jsou cca 47.000 Kč. Ty jsme již, díky vaší štědrosti vybrali a příručku teď sázíme. Bude volně ke stažení na webových stránkách. Abychom mohli příručku nabídnout, chceme vytvořit jednoduché webové stránky, které kromě nabídky ke stažení manuálu budou obsahovat jednoduchou informaci o tom, co je domácí násilí, jak pomoci přátelům ohroženým domácího násilím a kontakty pro případnou pomoc obětem. Na tyto stránky propagaci spojenou s nabídnou manuály bychom ještě rádi vybrali 20.000 Kč.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Kdyby se vám někdo ve vaší církvi svěřil, že je obětí domácího násilí, věděli byste, co  dělat? 
 
Je těžké si připustit, že k domácímu násilí může docházet i v našich církevních společenstvích, ale je životně důležité, abychom nezavírali oči před tím, co se některým lidem v našich sborech děje. To, jak na tyto případy zareagujeme, bude utvářet kulturu našich sborů a bude mít obrovský dopad na ty, kteří v našich společenstvích a sborech domácí násilí zažili. 
V roce 2023 plánuje Česká evangelikální aliance vydat příručku pro sbory Domácí násilí, jeho prevence a řešení v církvi, jejímž cílem je poskytnout nástroj, jak prakticky a pastoračně reagovat v situaci, kdy se jako církev setkáme s obětmi a pachateli domácího násilí. Muži a ženy v našich sborech mohou trpět kvůli studu a stigmatu, které týrání obklopují nebo paradoxně proto, že je pro církev manželství tak nedotknutelné. Někdy je domácí násilí teologicky ospravedlňováno, nedokážeme se mu účinně postavit nebo příliš snadno uvěříme zdánlivému pokání násilníka. 
 
Přála bych si, aby mi lidé – moje rodina a lidé v církvi – bývali víc naslouchali. Církev potřebuje víc rozumět, aby uměla líp podpořit. Víc naslouchat a chápat.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

příspěvek Kostnické jednoty Kolín

Josef Ptáček
500 Kč

Děkuji velice za tento projekt. Domácí násilí se, žel, i v církevních společenstvích odehrává a nevíme, jak tyto bolestivé situace řešit. Velké díky a přejeme Boží zmocnění v tomto díle.

Anna Vlčková