Lipensko pro život, z.s.


Legislativa a právní pomoc Životní prostředí

LIPENSKO – krásná krajina, nebo holé pláně a města duchů?

Lipenská krajina je těžce zkoušená a čelí náporu mnohých megalomanských projektů (ať už jsou to ohromné rekreační resorty nebo nově plánované sjezdovky), které ve svém součtu mohou způsobit její kolaps. Proto se účastníme všech řízení, u kterých nám to umožňuje zákon, a snažíme vnášet do posuzování pohled odborné i laické veřejnosti a ochránců přírody.

vybíráme od 1.12.2022

Lipensko pro život!

Děkujeme za Vaši podporu!
36 250 Kč
vybráno 60 % z 60 000 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Krajina a čistá voda patří nám všem a není možné je obětovat kvůli jednorázovým ziskům několika jedinců.
Dle našeho přesvědčení jsme všichni součástí jedinečného ekosystému, jehož zničením ničíme zároveň naše zdraví a okrádáme naše děti o kvalitní život. Jsme přesvědčeni, že trvale udržitelné způsoby zacházení s krajinou Lipenska existují, a pokud je budeme následovat, budou z toho profitovat všichni - krajina, turisté, i místní obyvatelé.

Prozatím však Lipensko čelí velkému tlaku na výstavbu hotelů, apartmánů, sjezdovek a dalších prvků zábavního turismu. Sledujeme a účastníme se desítek řízení v desítkách kauz. Bohužel velmi často dochází k situacím, kdy samotná účast v řízení nestačí. Není dokonce ani neobvyklé, že není dodržen zákonný postup či investor zákon přímo poruší. V těchto případech potřebujeme právní konzultaci nebo dokonce zahájit soudní spor.

To již nezvládáme vlastními silami a potřebujeme v takových případech využít právních služeb. Proto pořádáme sbírku, která by nám pomohla tyto právní služby financovat.
Mapka plánovaných sjezdovek v Lipně nad Vltavou

Mapa připravované rekreační výstavby v okolí Kovářova (zdroj ÚP Frymburk)

NECHCEME SE S TÍM SMÍŘIT!
Prosíme, přispějte a pomozte zachránit krajinu Lipenska pro příští generace.
Sledujte náš facebook, Instagram a webové stránky, kde najdete o konkrétních případech více informací ve chvíli, kdy budou soudní spory zahájeny. 


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Uz toho bylo dost

Dárce

Moc vám fandím! Líbí se mi Váš férový přístup.

Jana Bubníková
300 Kč