Nadační fond Příběhy


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Potraviny samoživitelům

Plníme prázdné lednice neúplným rodinám v nouzi a to především v období Vánoc. Nákupy dovezeme i tam, kam nezaváží online supermarkety. Vánoční rozvozy jsou naše srdcovka už od roku 2018. Ale protože chápeme, že situace je čím dál těžší, jsme schopni s jídlem a drogerií individuálně pomoci i v průběhu roku. Ve vánočním nákupu od nás vybrané rodiny obdrží vše, co jim udělá bohatý slavnostní večer. Tedy cukroví, vše na salát, řízky, navíc kvalitní šunky, sýry, vejce, apod. Hodnota každého nákupu činí 2500,- - 3000,-. Příjemce pomoci prověřujeme, záleží nám na tom, aby příspěvky dárců doputovaly na to správné místo. Nákupy rozvážíme z velké části osobně a v případě potřeby je nám nápomocen online supermarket Kosik.cz, díky kterému navíc můžeme nakupovat za nižší ceny. Jménem všech samoživitelů moc děkujeme za podporu.

vybíráme od 23.11.2022
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Skoro polovina matek samoživitelek nedostává pravidelně výživné a téměř třetina má měsíční příjmy menší, než deset tisíc korun. Ovoce a zeleninu kupuje dětem pravidelně jen každá čtvrtá. Samoživitelky jsou po seniorech skupinou nejvíce ohroženou chudobou. /zdroj: Česká televize/

Už od roku 2018 na Vánoce díky Vám dopřáváme bohatý stůl i těm, kde by jinak byla nejkrásnější večeře v roce spíše symbolická.  Za tu dobu jsme mezi samoživitele a samoživitelky rozdělili potraviny za více, než 2 miliony korun. Teď jsme se změnili a jsme Nadační fond Příběhy.



KDO JSME?
Nadační fond Příběhy založila novinářka Silvie Dymáková, spolu se svým partnerem, dramaturgem Petrem Bělíkem.  S pomocí online supermarketu Košík.cz se staráme o to, aby se samoživitelé v nouzi měli lépe. Nejen oni, ale i jejich děti.  Náš Nadační fond Příběhy vznikl v roce 2022 a navázal na činnost spolku Příběhy lidí, z.s., který se primárně věnoval zveřejňování autentických zpovědí na webu www.pribehylidi.cz. K rozdělení činností došlo proto, že jsme dlouho cítili, že pomáhání potřebuje svůj vlastní prostor. Takže i přes to, že spolu obě organizace souvisí, od listopadu roku 2022 se pomoci věnujeme pro větší přehlednost výhradně pod hlavičkou našeho nadačního fondu. 

Víme, že tu největší cenu mají malé skutky. 

Děkujeme za Váš zájem a Vaši podporu!
Nadační fond Příběhy

(Příspěvek lze odečíst z daní.)

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za to, ze zlepšujte život druhým ❤️

Václav Maixner
2 500 Kč

Jsem ráda že mohu přispět. Děkuji za vaši práci .

Marie Čechurová
300 Kč

Děkujeme za vše co děláte!

Borováci
1 000 Kč

Držím moc palce v této těžké době. 🙏

Petra Fialová
500 Kč

Fandím Vám, tak i tou mou malou troškou snad pomůžu.

Martin Robauš

Dobrý den, rád jsem přispěl a děkuji za lidi jako jste vy.

Michal Kindl
5 000 Kč