Pomůžu jak můžu, z.s.


Humanitární pomoc

Do školy bez hladu

Doa chodí do páté třídy jedné z mála ještě otevřených škol v válkou zmítaném Jemenu. Ona a jejích pět sourozenců žijí se strýcem. Rodiče zabila bomba. Její nejmladší sestra přišla při náletu o oko. Doa i tak věří, že jednou bude mír a ona se stane doktorkou. Věří i přesto, že na 5 milionů dětí v Jemenu je bez přístupu k jakémukoli vzdělání. Pomůžu jak můžu působí v Jemenu od roku 2018. Provozuje zde jídelnu pro nejchudší lidi, převážně ženy a děti. Každý den jim vaří teplé jídlo. A protože díky dárcům může pomoci víc, od září zajišťuje svačinky i nejchudším dívkám ze školy Al´Furat v Sanaa. Školu, Dou, její spolužačky a učitelky známe osobně. Pomozte s námi Doi a dalším 500 dívkám ze školy Al´Furat v jemenském Sanaa neztratit sny, naději, chodit do školy, kde neomdlí hlady a jednou snad změnit svět, ve kterém žijí. Svačiny pro jednu školačku na celý měsíc stojí pouhých 100 Kč.

vybíráme od 16.11.2022

Darujte naději a vzdělání místo hladu

Malé dívky chodí do školy, i když omdlévají hlady a je válka. Pomozme jím aspoň nemít hlad. To jediné dokážeme změnit hned teď- 5 Kč stojí svačina na den. 100 Kč na celý měsíc. Ještě váháte?
66 763 Kč

přispělo

15 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomůžu jak můžu působí v jemenském Sanaa od roku 2018. Díky dárcům z Česka provozuje veřejnou jídelnu, kde denně dostane čerstvé teplé jídlo 166 nejchudších lidí, převážně žen a dětí. Přímo na místě Pomůžu jak můžu dává placenou práci 5 lidem, kteří se tak dokáží důstojně postarat o své rodiny. Projekt na místě řídí Sabina Addailami, která má česko-jemenské kořeny. Administrativně jej ve svém volném čase zcela bezplatně obstarává tým v Ostravě. Kromě toho, že jsou jemenské děti bez jídla, je jich také na 5 milionů od roku 2015 bez přístupu ke vzdělání. Nemají prostředky, ani sílu do školy dojít. Tam, kde dojdou ale často omdlévají hlady. Aby se to aspoň trošku změnilo, začala v září Pomůžu jak můžu zajišťovat svačiny pro 500 dívek z veřejné školy Al´Furat v Sanaa. 

Válka v Jemenu zuří od roku 2015. Podle OSN jde o největší humanitární katastrofu na světě od roku 1945. Hladem je v Jemenu ohroženo podle údajů mezinárodní organizace 18 milionů lidí. Krátké příměří z posledních šesti měsíců a pokus o mír se v září 2022 znovu zhroutily. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Snad to alespoň trochu pomůže.

Jana Gašparínová
3 000 Kč

Dekuji za vaši práci.

Klara Margarisova
1 200 Kč