ZO ČSOP JARO Jaroměř


Životní prostředí Zvířata

Pomáhejte přírodě s námi

Už přes 30 let se staráme o přírodu u nás i v zahraničí. Společně pečujeme o stovky cenných kousků přírody počínaje loukami, kde je hic, že by se pic, a konče mokřady, kde je ta práce fakt lahůdka, když stojíte po kolena ve vodě. Ale my se toho nebojíme, protože nám to dává smysl. To vše by ale nebylo možné bez vaší podpory. Prosím, podpořte naši činnost pravidelným nebo jednorázovým příspěvkem a pomáhejte přírodě spolu s námi. Děkujeme.

Uzdravujeme zvířata i krajinu.

Podpořte naši činnost pravidelným nebo jednorázovým příspěvkem a pomáhejte přírodě spolu s námi!
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Jak pomáháme 

Každý rok se nám v záchranné stanici podaří ošetřit více než 1000 zraněných divokých zvířat a přes polovinu jich vracíme zpátky do volné přírody.

Aby však bylo tato zvířata kam vracet, je třeba 
o krajinu správně pečovat.

 V poslední době si můžete všimnout, že se hodně pozornosti věnuje především vysazování stromů, ale my se naopak staráme o přírodu tak, aby nezarostla. Vytváříme prostor pro ty, kteří možná nejsou tak vidět, ale přitom je tolik potřebujeme a do naší krajiny neodmyslitelně patří. Pracujeme už napříč několika státy, každoročně pečujeme o stovky hektarů nejcennějších kousků přírody.
Vlajkovou lodí našich aktivit je především ochrana motýlů, jakožto důležité skupiny opylovačů a ideálních ukazatelů zdravé přírody. Díky tomu, jak motýli rychle a citlivě reagují na změny ve svém prostředí, nám ukazují, v jakém stavu se naše životní prostředí nachází a jaká je udržitelnost lidského počínání v krajině.  Když motýli z krajiny mizí, znamená to, že zdravá není.
Dále se zaměřujeme na ochranu mokřadů a obnovu tůní a tůněk, péči o prosluněné louky a stepi, vřesoviště a písčiny, apod.


Rádi se také bavíme s malými i velkými o tom, jak to všechno v té přírodě funguje dohromady a k tomu nám slouží široká nabídka přednášek i dobrovolnických akcí pro školáky, studenty i firmy. 

Podpořte naši činnost pravidelným nebo jednorázovým příspěvkem a pomáhejte přírodě spolu s námi! 

Děkujeme Vám!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pro čápy i další zvířátka. Děkuji všem v záchranné stanici.

Lucie Zvelebilová
1 000 Kč

Malý příspěvek na péči o poraněné čápy.

Eva Prouzová
1 000 Kč

VESELÉ VELIKONOCE

Alena Heralová
500 Kč

Tradiční roční příspěvek na péči nejen o čápy.

Tomáš Prouza
5 000 Kč

Za tým Avilore a všechny naše skvělé zákazníky vám přejeme jen to nejlepší do nového roku, mnoho sil, zachráněných zvířátek a kouzelných míst české krajiny. Děkujeme za to, co děláte!

Andrea Pokorná
4 500 Kč

Pro Elvírku 🤍

Libuše Hrdličková
400 Kč

Elvírce a všem ostatním čapím krasavcům všechno dobré v nastávajícím roce.

Olga Vosáhlová
300 Kč

Elvírce

Jarmila Linhartová
300 Kč

Chci moc poděkovat za vaši obětavou práci. Dnešek, kdy jedna z vás neváhala vyrazit více než 40 km daleko za záchranou zraněného dravce, byl příkladem toho, že dobří lidé ochotni pomáhat, stále na světě existují.

Alena Chalupová
500 Kč

Malý dárek do nového roku.

Lenka Divišová
3 000 Kč