Diakonie ČCE - středisko Západní Čechy


Lidé s postižením

Vyberme společně na dopravu klientů s postižením

Pomozte nám pořídit speciálně upravený mikrobus, který bude vozit klienty s těžkým mentálním a kombinovaným postižením do stacionáře Človíček v Plzni.

vybíráme od 14.11.2022

Pomůžete nám kteroukoliv z níže uvedených částek

Děkujeme!
15 710 Kč

přispělo

19 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Život s postižením zahrnuje mnohé komplikace, které zdravý člověk nemusí řešit. Např. cestu do školy či za kamarády a pak zpět domů zvládáme bez zaváhání. Pro člověk s handicapem a jeho rodinu to však může být překážka, kvůli které zůstává doma. Stacionář pro osoby s postižením je pro některé klienty daleko a autobus, vlak či MHD je naprosto nad jejich síly. Diakonie Západ sváží klienty do stacionářů, kde mají bezpečný prostor pro svou realizaci. Je to mnohdy jejich jediná šance být jinde než jen doma se svou rodinou. Pestrý denní program je příležitostí k rozvoji a setkávání s vrstevníky. Učí se co největší samostatnosti, hudba, tanec a arteterapie pomáhají ke zklidnění a k vyjadřování emocí, v dílničkách vyrábějí drobné dekorace. Pro pečující osobu znamená stacionář možnost zaměstnání nebo příležitost k načerpání nových sil pro další náročnou péči o handicapovaného člena rodiny. 


Klienty s těžkým mentálním a kombinovaným postižením vozíme do stacionáře dosluhujícím mikrobusem, který je v provozu již 15 let. Kupí se závady, náklady na opravy rostou... Nutně potřebujeme nový, speciálně upravený. Vypsaná dotace však na pořízení nestačí. Musíme nasbírat ještě 50 000 Kč.

Přispějete nám? Budeme vděčni za každý dar! 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jste skvělí, držím palce :-)

Petr Neumann
1 000 Kč