Kraj Jinotaj z.s.


Filantropie a dobrovolnictví Zvířata

Azylová zachráněná zvířata potřebují ohradu

Projekt Život na Louce začal jako jednoduchý projekt, chtěli jsme azyl hlavně pro hospodářská zvířata. Ukazovat lidem, že jsou stejně cítící bytosti jako my lidé, nebo jiná zvířata, která máme doma jako domácí mazlíčky, například pes nebo kočka. Jak už to tak bývá, životem, s přibývajícími obyvateli a s novými setkáními se k malému snu časem přidávaly další a další myšlenky. Jak jsme viděli Louku na začátku, jsme postupem jejího tvoření viděli i jinak. Louka není už jen o zvířatech ale i o lidech, její podstata tak roste.

vybíráme od 1.12.2022
83 727 Kč

přispělo

114 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Představení projektu:

*Pokud tě zajímají jen odměny za finanční podporu sbírky, scrolluj až dolů :)

„Pojďme společně vytvořit soucitný svět“  A kde začít? No u nás na Louce ? No a jak? No přece u sebe :-)

Louka se stala místem inspirace, setkání a změny
. Fungujeme od podzimu 2020. Louku založili 2 blázni, kteří tehdy na Louku, která byla úplně prázdná, přestěhovali. Jestli chceš vědět více, protože ten začátek byl fakt hustejJ, mrkni na dokument o nás na youtube. Dokonce se tam mluví o ohradě, záběry jsou 2 roky staré, ale sen o ohradě je stále tady.



DOKUMENT O ZAČÁTKU LOUKY

Mrkni na naše webovky, a přidej se k nám do komunity bláznů.Webové stránky

Jestli tě projekt zaujal, to jsme rádi! Pojď nahlédnout do Lučního světa skrz naše sociální sítě! Spousta krásných fotek nejen zvířat, super videí, myšlenek a novinek.

Něco malo je i na Facebooku, ale ten upřímně moc nemusíme :-p

Facebook



Proč sbírka na ohradu a pro koho budou finance použity?

Na Louce fungujeme jako oficiální nezisková organizace 2 roky. Stihli jsme toho fakt hodně, a tím „hodně“ myslím i záchranu přes 100 zvířat. Na Louce preferujeme volnost a svobodu pro naše zvířata. Nicméně do teď jsme žili se všemi prakticky na jednom místě a prakticky neodděleně. Proto denně chodíme se zvířaty ven, do lesa, na louky, k rybníku nebo do vesnice. Ano, je to tak, venčíme i naše velká hospodářská zvířata. Všechna vesele běhají zcela na volno po lese, a je to upřímně jeden z nejhezčích pohledů.


Procházky jsou skvělé, ale už nestačí. Tím, že máme na Louce koně, osla, 5 koz, 3 ovce a 1 telátko, den na louce nebo v lese, aby se zvířata dostatečně napásla. Louka je stále v procesu budování a že je co dělat.

Není to ale jen o potřebách, ale i o bezpečí. Naše telecí princezna Avala ráda polyká naše kusy oblečení, hader, ručníků, šátků, ponožek a prostě úplně všechno z látky, co necháte chvíli bez dozoru a je to z látky. Schovávání už nestačí, dostane se všude. Stačí sekunda nepozornosti a vaše oblíbená plátěná taška mizí v jejím krku, a v druhé sekundě máte půl ruky v jejím žaludku a snažíte se z ní kus látky dostat ven.

A my bychom opravdu neradi, aby se Avalce někdy něco stalo, proto si moc moc přejeme pro ni ohradu, kde bude mít Avalka svůj prostor.

Čemu ohrada pomůže?

·        Zvířata dostanou svou pastvu, kterou opravdu potřebují.
·        Dostanou tak větší a bezpečný prostor k pohybu.
·        Menší zvířata budou ochráněna před zákeřnýma kozama a před kopytama oslíka Karla.
·        Telátko Avala nikomu už nerozkouše žádný kus oblečení.
·        Ohrada nám ušetří peníze za seno.
·        Zbyde více času pro budování a rozvoj Louky.
·        Pomůže rozdělení zvířat ve výjmečných situacích.
·        Vznikne možnosti další záchran zvířat.

Ohrada tedy bude hlavně pro:

Koníka Zorku, oslíka Karla, kozy Magdu, Vlčáka, Alana, Lucinku a Dia, ovečky Amálku, Pogo a Emílka, telátko Avalu, ale i pro prasátka Princeznu a Flíčka. A taky pro další možná budoucí zachráněná zvířata, protože ohrada nám poskytne další možnosti a hlavně tak potřebný prostor.

Tyto zvířata jsou zachráněna buď před jatky, nebo jsou vytažena z velmi špatných podmínek. U nás jsou všechna na dožití a je o ně pečováno s láskou, kterou si bezpodmínečně zaslouží.



Na co budou tedy finance přesně použity?

Myslím že je to zcela jasné, ale není na škodu si vše shrnout.

Vybrané peníze budou použity na ohradu pro naše azylová zachráněná zvířata. Všechny tyto miláčky můžete osobně přijet navštívit, seznámit se s nimi, pohladit je, dovézt jim dobrotu, proběhnout se s nimi po lese a doufám že jednou i v naší ohradě. <3

A co si o sbírce myslí naše zvířata ?
 


Poděkování a myšlenka vedení sbírky:

Víme, že na ohradu chceme dost peněz, pořád je to ale minimum pro kvalitní, pevnou ohradu, která vydrží. Potřebujeme ohradu dostatečně vysokou s co nejmenšíma mezerama kvůli kozám, které se dostanou opravdu přes všechno a všude.J Takže jedna kvalitní ohrada z kvalitního materiálůu ušetří spoustu peněz. Ohradu si hodláme postavit sami, samozřejmě s vítanou pomocí všech lidí, které Louka laká. Budeme pořádat určitě několik brigád, takže doraž i TY! Ať víš, kam a na co tvoje peníze putují.

Zvířátkům chceme pro začátek ohradit více než půl hektaru, takže práce bude dost!

Víme, jak je to v dnešní době s financemi náročnější, možná více než kdy dříve.Proto si neuvěřitelně vážíme toho, že chcete podpořit zkvalitnění života zvířat, ale i nás,lidí, co na Louce žijeme a o zvířata se staráme. Lidí, co budujeme místo nejen pro zvířata, ale i pro všechny z Vás, kteří chcou něco změnit, ať už je to cokoliv. Co se na svět dívají jinýma, otevřenýma a láskyplnýma očima.

Jako malé poděkování a důkaz toho, jak moc si vážíme vaší podpory, jsme si pro vás připravili pár odměn, které budeme rozdávat formou losování.

Každá odměna, má svoji částku, kterou uvidíte když na částku kliknete. Pokud nám tuto částku přispějete, dostáváte se automaticky do soutěže o odměnu. Počet a odměny jsou závislé na tom, kdo a jakou odměnu nám poskytnul.

Odměn je opravdu mnoho :-) První losování proběhne 1.2.2023, to znamená 3 měsíce po začátku sbírky, bude to takový náš i váš milník :-) Potom samozřejmě bude na Vás, zda-li odměnu využijete či nikoliv.

Odměny a pravidla odměn pro přispívající

Milý a úžasní přispívající, moc děkujeme za Vaši podporu formou Vašich peněz pro projekt Život na Louce.  S toutéž vděčností děkuji taky všem těm, co darovali do sbírky odměny, formou svého umění. Ať už se jedná o úplně cokoliv, jste neskuteční. Díky Vám všem, se může dát tato sbírka do pohybu, a my na jaře společně s Vámi vybudovat další Luční Sen a to je ohrada pro zachráněná zvířata.

Při těchto řádcích jsem naplněna velkou vděčností a láskou, protože když vidím kolik lidí se do sbírky zapojilo a to opravdu i zcela „cizích“ beru to jako velkou naději toho, že my všichni dokážeme tento svět ještě změnit.

Z celého srdce Vám děkuji, If Luční <3

No a teď nějaký ty pravidla :-)

Odměny jsou nastaveny tak, aby každý kdo přispěje danou částku, která má přiřazenou odměnu, měl šanci na výhru odměny. A jak to tedy funguje?

Každý měsíc ( na konci, nebo začátkem dalšího měsíce – za ten předchozí )se bude se bude losovat skupina desítek výherců, co Louce přispěli na ohradu. 

Každá odměna bude mít přiřazenou svou částku, kterou uvidíte na tlačítku s darovací částkou. Navíc všechny odměny na daný měsíc budeme zveřejňovat na sociálních sítích. Takže přehled bude veliký, kdyby měl tady někdo na Darujme v tom zmatek.

Některé odměny nás provázejí celou sbírkou, některé jsou limitované množstvím a tak se objeví ve sbírce jen párkrát.

Odměn ale máme tolik, že se v některých částkách vybírá více výherců, pro Vás je to větší možnost odměnu získat.

Pokud by sbírka skončila o dost dříve než předpokládáme, odměny i tak budeme losovat ze všech přispívajících. Tudíž veškeré odměny, které pro Vás máme prostě dostanete. A že jich je.

Pokud by sbírka trvala déle – vymyslíme další odměny, abychom Vás namotivovali.

Vyhlašovat budeme výherce na instagramu, a pokud by někdo tuhle sociální síť nevlastnil budeme psát všem výhercům email. Takže se tak i tak dozvíte že jste vyhráli.

Odměny uvedené pod částkami ( najdete dole v obdelníčku když kliknete na částku ) jsou spodními hranicemi k odměně. Každá odměna má ale svůj rozsah. Ten se dozvíte vždy v plánu s odměnami na daný měsíc ( úplně dole na darujme nebo na sociálních sítích )

Tak jak se odměny každý měsíc liší, budou se lišit i každý měsíc v nápovědě dole v obdelníčku. Budeme je pravidelně aktualizovat dle daného měsíce.

Mimo dané částky k podpoře, si ale můžete zvolit libovolně částku, kterou Louku podpoříte. Mrkněte na rozsah odměn a prostě si vyberte kolik chcete darovat.

Bude však záležet na Vás, zda-li odměnu přijmete, pokud ji nepřijmete, dostane se do losování na další měsíc, tudíž třeba dál někoho namotivujete aby na ohradu přispěl.

Máš nějaký dotaz ohledně odměn? Napiš na lesana@nechmerust.cz

Všem výhercům do mejlu napíšu přesnější informace ohledně odměn, takže budete vědět vážně vše.

Jo a když přispěješ každý měsíc, nebo v daném měsíci vícekrát, máš mnohem větší šanci na výhru.



Odměny!

Wayusa 20x sleva na 150 Kč při nákupu na eshou nad 300 Kč

SimplyMix – 3x balíček obsahující: 1x koktejl, 1x příchuť, 1x šejkr, 1x naběrátko

Chutnej Restaurace - 3x voucher na 300 Kč ( platí i na online objednávku ) 

Krafin pekárna – 3x voucher na 300 Kč

Masáže od Kačky Bočkové – 3x poukaz na: 1x slevový poukaz na 1,5 hodinovou masáž jen za 1 200Kč, 1x masáž s 50% slevou tedy za 450 Kč, 1x masáž zcela zdarma

Plátěnky od Lucky – 10x plátěnky (tašky) s ručním vyšíváním. Motivy přírody, myšlenky, zvířata, pohádky. Nádherná ruční a originální práce. Tohle prostě nosit chceš J

Mali jídlo – 3x ochutnávkový balíček rostlinných jídel na cesty, balíček obsahuje: 1 malý a 1 větší balíček – hodnota balíčku 700 Kč

SuperVego – 3x slevový voucher na 300 Kč přinákupu na eshopu nad 500 Kč

Ola jóga -  10 hodin lekcí – 1x poukaz na 1 lekci:  jóga TRX, aerobic dynamic kickbox, kruhový trénink, kondiční fitness, cokoliv dle vašich preferencí. 

Rostlo - 5x voucher na 1 rostlinný hermelín: Voucher obsahuje 1x rostlinný hermelín

Špak má Šmak – 4x balíček plný dobrot: Balíček obsahuje rostlinnou tatarku, majonézu, kečup, hořčici, ajvar

Vycházka se zvířátky – 7x vycházka s Lučními zvířátky pro 2


Zažij Život na Louce – 7x zážitek, den na Louce pro 2, Život na Louce se vším všudy

Luční svíčky - 3x Luční svíčka

Čajování na Louce – 7x čajování na Louce pro 2

Tak co na to říkáte ? Už se nemůžeme dočkat prvního losování a až Vám budem posílat mejla že jste vyhráli.

Všem moc děkujem za jakýkoliv malý i velký příspěvek na tuto sbírku pro zvířata, na jejich bezpečnou ohradu, kterou doufám postavíme společnými silami.

Vaši Lučníci ze Života na Louce.

ODMĚNY ZA PROSINEC: Odměny na každý měsíc zde budou pravidelně aktualizovány


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Když je tak krásné datum, tak ať tam máme krásnou částku ❤️ těším se na vás snad brzy

Elen Stroblíková

Hořáci z Pardubic láskyplně zdraví :-)

Martina Hořáková
300 Kč

Jste skvělí. Ať se daří! ❤️

Petra Jiráčková
300 Kč

Z celého srdce pro vás všechny ♥ Rožu

Alena Rožu Rožycká

Zvířátka jsou tady s námi :-)

Roman Rozycki

Držím vám na Louce moc palce❤️

Dárce

Tvořme soucitnější svět.

Jakub Zvelebil

Vaše práce mě každý den inspiruje, takže vás ráda podpořím, jak teď jen můžu. Vím jaké to je, když se věci neřeší jen kvůli nedostatku financí.

Andrea Sedlákova
50 Kč

Ať se daří <3.

Dárce
50 Kč

Aspoň to pade. ... zatím 😁

Zuzana Šmídmajerová
50 Kč