Kraj Jinotaj z.s.


Regionální a komunitní rozvoj Sport a volný čas

Luční dobrodružství

Chceš zkusit žít jinak ? Máš odvahu čelit kadibudce nebo se potkat tváří tvář se studenou vodou z potůčku při umývání? Ráno vstát za zpěvu ptáků, obstarat zvířata a to za každého počasí? Přidat svou ruku k dílu, dívat se jak Louka roste? Nebo třeba jen s kamarády posedět a přespat v teepee, kde Vás bude hřát oheň? Možná ti jen stačí stan a dobrá nálada. Každopádně ten život na Louce, je teda dobrodružství. Tak ho pojď žít s námi!

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pro rok 2023 jsme pro Vás opět připravili naše Luční Dobrodružství. Několik možností, které Vám bude srdci nejblíž, které byste si sami chtěli zkusit. Myslíme, že na výběr je toho opravdu hodně! Tak se podívejte a vyberte si svoje Luční dobrodružství!

Nákupem Dobrodružství podpoříte zvířata a celý projekt Život na Louce, který díky Vám bude moci růst dál.

Jsme stále teprve na začátku a nejsme ještě úplně připraveni nabídnout Vám vše, co bychom si přáli. Ale víte co? Nabízíme Vám zatím to nejvíc, co můžeme. Nabízíme Vám vlastně sebe a možnost zažít si náš život, poznat Život na Louce takový, jaký je. Takže pro Vás, co chcete utéct z města (alespoň na chvíli), udělat si krásný prázdniny nebo dovolenou, poznat nový lidi, mít nový krásný zážitky nebo někoho naopak obdarovat tím vším, je tahle nabídka přesně pro Vás!

Jenom rychlý vysvětlení na začátek, abyste se na stránce lépe orientovali :)
Každá částka patří k určitému dobrodružství. Pokud na nějakou částku kliknete, dole v řádku pod ceníkem se Vám zobrazí název zážitku, ke kterému částka patří.
Veškeré dotazy dotazy směřujte prosím na email zivotnalouce@gmail.com.
 
A co tu pro Vás teda máme?


                           Vycházka se zvířátky 💚
                                   
( Podzim,zima,jaro )

2-hodinový výlet s oslíkem Karlíkem, kobylkou Zorkou, kravičkou Avalou, kozami Magdou, Alanem, Vlčákem, Lucií a Diem, ovečkou Pogo a s beránky Kulíškem a Emílkem po krásách naší přírody.


Chcete zažít něco netradičního? Udělat si krásný program na slunečné odpoledne? Strávit čas se zvířaty a v přírodě? Překvapit svého partnera, kolegu nebo nejlepšího kámoše jedinečným zážitkem? 
Tak doraz na vycházku s naší zvířecí partou. Projdeme se po lese a místních loukách. Dechberoucí záběry na sociální sítě ale hlavně do vaší paměti Vám jistě zapíšou naše zvířátka a jejich dovádění. Není krásnější pohled než na svobodně se pohybující zvířata po lese nebo louce, jak si plnými doušky vychutnávají každou svoji sekundu na tomhle světě. Často si spolu během procházek hrají a vyvádějí nejrůznější blbosti, takže o zábavu je s nimi vždycky postaráno. :)

Máte doma pejska? Vemte ho na výlet s sebou, žádný problém, co by to bylo za výlet bez svého psího parťáka.

* Lze kombinovat s dalšími Lučními dobrodružstvími (Přespání, Den na Louce, Zažij Louku)

Dáváme přednost využití dobrodružství přes týden, po domluvě ale i o víkendech, to tu ale bývá rušno, přes týden to je tady klidnější. Domluva termínu a zodpovídání dotazů probíhá po emailu zivotnalouce@gmail.com.

****VYCHÁZKY SE ZVÍŘÁTKY NEJSOU MOŽNÉ VYUŽÍT PŘES LÉTO***
Cena

2-4 osoby (děti nepočítaje) / 2 000 Kč


Program obsahuje

- povídání o Louce a o Lučních zvířatech

- poznání a ukázka Louky

- 2-hodinová vycházka se zvířaty

- dva Luční průvodce 

- dobroty pro zvířátka a po cestě je budete moci odměňovat

- rostlinné dobroty pro Vás 

- úsměvy, dobrou náladu a dobrodružství


Po zakoupení dobrodružství nám napište email na zivotnalouce@gmail.com a domluvíme datum! :)

                         Zažij Život na Louce

                      3-denní pobyt na Louce
                                       (2 noci)
                               ( Květen - Říjen )



Jedinečná příležitost jak strávit na Louce delší čas - 3 dny Lučního bláznovství. Bude se pracovat, bude se výletit se zvířátky, bude se rozjímat a povídat, bude oheň, budeme se společně starat o zvířátka a mnoho dalšího. Svým pobytem přispějete nejen finančně, ale taky tím, že nám tady fyzicky pomůžete. Zkusíte si, jaké je to na Louce opravdu žít a získáte tak detailnější pohled na život tady, jak to tady funguje, naše vize, naše začátky a taky poznáte nás Lučníky (lidi na Louce žijící). Budete na chvíli totiž jedním z nás.💚
                           
* Lze kombinovat s dalšími Lučními dobrodružstvími (čajování)
                                                           
Dáváme přednost využití dobrodružství přes týden, po domluvě ale i o víkendech, to tady ale bývá více rušno :) přes týden to je tady klidnější. Domluva termínu probíhá po emailu zivotnalouce@gmail.com.

Kdybyste nechtěli spát ve stanu, je tady možnost přespání v dřevěném domečku nebo teepee. To bychom se domluvili přes email.

Cena
 

2 osoby / 4 500 Kč
každá další osoba 1 500 Kč

Cena je daná za pobyt ve vlastním stanu. Pokud byste ale chtěli využít naše teepee nebo domeček k přespání (viz. Přespání na Louce 'Delux'), tak se určitě nějak domluvíme. :)

Program:

- krmení zvířat 2x denně

- čistění a úklid kolem zvířat

- práce dle aktuálních potřeb

- poznání a ukázka Louky

- péče o zvířata

- výborná rostlinná strava 3x denně

- Luční zábava (mazlení zvířátek, povídání, oheň atd.)

- vycházka se zvířátky


Po zakoupení dobrodružství nám napište na mail zivotnalouce@gmail.com a domluvíme datum! :)



                                                           
 
                         Den na Louce

               
( 1 den od rána do večera )
                       ( Květen - Říjen )



Život na Louce - pojem, který už zná mnoho lidí. Ale co to vlastně znamená? To můžeš zjistit a zažit Luční dobrodružství tak, že se staneš jedním z nás na jeden den. Ráno přijedete, prožijete s námi a se zvířaty skvělý den, posuneme Louku zase o kousek dál společnou prací, u které si určitě užijeme i spousty srandy, a večer můžete zase odjet vstříc dalšímu dobrodružství. A nebooo to tím neskončí?

* Lze kombinovat s dalšími Lučními dobrodružstvími (vycházka, přespání)

Dáváme přednost využití dobrodružství přes týden, to je na Louce klidnější režim, o víkendech tady bývá rušno. Domluva po emailu zivotnalouce@gmail.com.

Cena

2 osoby / 1 500 Kč
4 osoby / 2 500 Kč


Program 

- povídání na Louce o Louce a zvířatech

- poznání a ukázka Louky

- práce dle aktuálních potřeb

- čištění a úklid kolem zvířat

- krmení zvířat

- společná rostlinná večeře


Po zakoupení dobrodružství nám napište na email zivotnalouce@gmail.com a domluvíme datum! :) nebo v případě dotazů napište též.



                         Přespání na Louce

              ( vlastní program, vlastní stan )
                           
( Květen - Říjen )


Hledáte místo na pobyt v přírodě, dovolenou?

Hledáte bezpečné místo, kam si dát stan a chodit v okolí na výlety?

Další možnost, jak trochu poznat ten Luční život, je možnost přespání u nás. Vem s sebou kámoše, svého milovaného nebo jakoukoliv milou bytost a pojďte spát k nám! :) Průběh dne bude záležet na Vás. Můžete nám pomoci, nahlédnout tak trochu do našeho života nebo výletit po okolí. Je tu mnoho krásných míst. Jsme pár kilometrů od středu České republiky, nedaleko máme nádherné Železné Hory, krásné lesy a háje, které stojí za to projít. Nudit se rozhodně nebudete :)
Toto dobrodružství je pro ty, kdo by chtěl na Louce strávit nějaký čas, ale nemohl by na delší dobu. My Vám rádi poskytneme místo na stanování a vy nás na oplátku podpoříte svými financemi.

* Lze kombinovat s dalšími Lučními dobrodružstvími (vycházka, čajování, Den na Louce)

Dáváme přednost využití dobrodružství přes týden, to je na Louce klidnější režim, o víkendech bývá rušno. :) Domluva po emailu.

Cena

1 noc/2 osoby 600 Kč
2 noci/2osoby 800 Kč

Po zakoupení dobrodružství nám napište na email zivotnalouce@gmail.com a domluvíme se na termínu! Kdybyste chtěli přijet ve více či méně lidech nebo na více dní, tak napište taky, zkusíme to nějak vymyslet. :)



                    Přespání na Louce 'Delux'

( vlastní program, spaní v dřevěném domečku )
                           
( Květen - Říjen )

Chcete u nás přespat, ale nechcete tahat vlastní stan? Nebo Vám spaní ve stanu není komfortní?

Dobrodružství, které Vám nabízí stejné zážitky jako přespání ve vlastním stanu, ale v zajímavější a pohodlnější variantě!

Louka nabízí ještě  luxusnější možnost! A tou je námi vlastnoručně postavený domeček ze dřeva a odpadového materiálu (expandovaný polypropylen). Komu není pohodlná zem a tráva pod sebou, domeček tady stojí pro vás. Tady nehrozí, že by Váš pobyt na Louce znepříjemnil déšť nebo bouřka. Naopak společnost Vám tam nejspíš budou dělat kočičky Rozárka a Tulinka a andulka Kačenka.
Tak co? Vyberete si?

* Lze kombinovat s dalšími lučními dobrodružstvími (vycházka, čajování, Den na Louce)

Dáváme přednost využití dobrodružství přes týden, to je na Louce klidnější režim, o víkendech bývá rušno. :) Domluva po emailu.

Cena
teepee
1 noc/2 osoby 800 Kč
2 noci/ 2 osoby 1200 Kč

domeček
1 noc/2 osoby 1000 Kč
2 noci/2 osoby 1 500 Kč

Po zakoupení dobrodružství nám napište na email zivotnalouce@gmail.com a domluvíme se! Kdybyste chtěli přijet ve více či méně lidech nebo na více dní, tak napište taky, zkusíme to nějak vymyslet. :)


                       Čajování
                   
( Celoročně )                     
                                                       


Zážitek s prožitkem pravého čaje v přírodě, pod vedením zkušeného a nadšeného čajovníka Kubíka. Svůj šál pravého čaje si můžeš vychutnat romanticky s partnerem či kamarádkou nebo kamarádem. Ideální dobrodružství k doplnění ostatních zážitků.
A vůbec nebudu chodit kolem horké kaše, už jste se někdy pořádně zčajovali? Ne? Tak to byste měli změnit. Na Louce se dozvíte, čeho je magický čaj schopen a jaká zábava může vyplynout z takové na první pohled obyčejné záležitosti :)

* Lze kombinovat s dalšími Lučními dobrodružstvími (přespání, vycházka, Den na Louce)

Cena

2 osoby/1 200 Kč
4 osoby/ 1 600 Kč

Program 

- ochutnání 3 druhů čajů

- vysvětlení pojmu 'čaj'

- historie čaje

- pobyt v přírodě

- místo k čajovaní dle vlastního výběru (teepee, potůček, les, louka)


Dáváme přednost využití dobrodružství přes týden, to je na Louce klidnější režim. O víkendech tady bývá rušno. Domluva termínu po emailu zivotnalouce@gmail.com.

Upozornění!
Kubík s námi momentálně na Louce už nebydlí, nicméně čajování stále miluje a chtěl by Vám ho zprostředkovávat i nadále. Jen s domluvením termínu je to tedy náročnější a je potřeba se domluvit více s předstihem.

Po zakoupení dobrodružství nám napište na email zivotnalouce@gmail.com a všechno domluvíme! :) v případě dotazů se neváhejte obrátit na zmíněný email taktéž.

Budeme se moc těšit na Vaši návštěvu a na další dobrodružství s Vámi!
💚




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Těšíme se na nová setkání!!!!

Johana Köhlerová
1 600 Kč

Dárek pod stromeček. Těšíme se :-)

Silvie Pařízková

🤍

Zdeňka Mrázová
1 000 Kč

Díky a těšíme se:)

Petr Polách
1 000 Kč