Tutorie, z. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Aby STOPka stále klapala

Jsme tým lidí, který chce dělat naplno věci, které mají smysl. Hnacím motorem naší práce je zapálení pro věc, kterou děláme, a víra v to, že pokud budeme chtít, dokážeme velké věci. Někdo je dobrovolník, někdo dárce, někdo je součástí týmu, někdo potřebuje pomoc, někdo s námi může být jen chvíli, jiný po delší čas, ale všichni máme jedno společné, utváříme historii i budoucnost STOPky. Společně jsme jejím hnacím motorem a bez kteréhokoliv článku by vše nefungovalo tak, jak má. Vaše dary nám pomohou tento motor nadále promazávat, aby stále klapal tak, jak si společně přejeme.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Nemůžeme ovlivnit do jaké rodiny se dítě narodí, ale společně můžeme ovlivnit to, jakou cestou půjde dále. Každé dítě si zaslouží šanci na úspěch bez ohledu na prostředí, ve kterém vyrůstá.
I chytré a šikovné děti, jež nemají rodiče nebo blízké přátele, kteří by jim mohli pomoci se školním učivem, ve škole často selhávají. Čelí obrovským překážkám a výzvám, které jim brání v dosažení svého plného potenciálu.  
Nenechme je bojovat s překážkami samotné, pojďme vytvářet spravedlivější společnost tím, že investujeme do vzdělání dětí, které to potřebují nejvíce. Společně můžeme změnit život mnoha dětí a pomoci jim najít cestu k úspěšnému a plnohodnotnému životu.

Společně můžeme utvářet svět, kde každé dítě má možnost zažít pocit úspěchu.

Rádi bychom s vámi sdíleli Toníkův příběh.
Bydlí s babičkou a dalšími dvěma sourozenci. I když se babička snaží jak může, tu angličtinu ho prostě nedokáže naučit. Ona se ve škole učila jen ruštinu. Ze začátku se Toník zvládal připravovat sám, ale nyní si babička všimla, že z angličtiny nosí špatné známky, a když má ve škole angličtinu, stěžuje si na bolesti břicha. Z usměvavého klučiny se za 2 měsíce ve škole stala hromádka neštěstí. Když babička situaci řešila s paní učitelkou, dostala doporučení na nás. Malý počet dětí a individuální přístup k Toníkovi začal po několika setkáních sklízet plody v podobě lepších známek a toho, že se už do školy nebojí chodit a v hodinách angličtiny je aktivnější. Tím ale jeho příběh nekončí. Jsme domluveni, že k nám Toník bude chodit dál, protože si babička uvědomuje, že učivo bude stále náročnější a ona mu nebude schopna pomáhat tak, jak by potřeboval. Pokud bude Toník chtít, můžeme mu pomáhat až do zkoušky dospělosti - maturity.

STOPka od roku 2001, kdy ji založili studenti Ostravské univerzity, pomohla již několika tisícům dětí, které prošly našimi vzdělávacími programy. Ročně naše doučování využije přibližně 250 dětí, kterým pomáháme s tím, čemu ve škole neporozuměly.

Více informací o organizaci naleznete na:
webových stránkách:
https://www.sdruzeni-stop.cz/
na FB:
https://www.facebook.com/nastopku

DĚKUJEME ZA VAŠI PŘÍZEŇ A PODPORU





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za to, co děláte.

Pavla Šafaříková