Hiporehabilitace Jupiter, z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Koupě klisny Aranky do hiporehabilitačního střediska

Jupiter, z.s. je hiporehabilitační středisko, jehož záměrem je provázet lidi s hendikepem a pomáhat jim na cestě k plnohodnotnému životu. A kdo je Aranka? Patnáctiletá klisna, která přišla do našeho stáda před rokem. Přestože jsme si ji všichni zamilovali, není naše. Chvíle, kdy si ji můžeme koupit, nastala právě teď. Díky Vašim darům u nás bude moci Aranka zůstat a léčit děti i nadále. Za Vaše případné příspěvky jménem Jupiteru i samotné Aranky předem moc děkujeme.

vybíráme od 6.11.2022
56 700 Kč
vybráno 95 % z 60 000 Kč

přispělo

47 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Příběh Aranky

 
Aranka je živá kobylka s hvězdou na čele a patrnou zvědavostí v oku. Ta je velmi typická pro arabského plnokrevníka, jímž Aranka napůl je. V kombinaci s otcem huculem se tak její příjemný temperament spojuje se stabilitou a spolehlivostí. 


Rok u nás, přesto ne naše.

 Aranku jsme měli v tzv. „bezplatném pronájmu“. Znamená to, že jsme platili veškeré náklady s ní spojené a volně jsme s ní mohli pracovat. Během doby strávené u nás jsme ji připravili na všechny typy hiporehabilitace, včetně nejnáročnější  Hipoterapii ve fyzioterapii a ergoterapii.
 
 
Jak u nás ten rok strávila a jaká vlastně je?
 
Přišla k nám jako kůň, který jen co zahlédl člověka, odcházel pryč a nechtěl se nechat chytit. Dnes za člověkem, který vstoupí do stáda, často sama přijde a žádá si podrbání – především na čele a kolem uší. Chodí ve volnosti za dětmi a pro kus mrkve je ochotna nabídnout celou řadu důmyslných triků, aby ji dostala. V terénu je spolehlivá, jen je třeba počítat s tím, že když přijde na rychlejší chod, dostává chuť předběhnout koně před ní.  
 


Její místo v hipoterapii
 
Při hipoterapii je dětem vybírán kůň na míru. Každý z nich má jiný pohyb hřbetu a každý klient potřebuje jiný typ koně. Aranka má úzký hřbet s výrazným předozadním pohybem, což je vhodné například pro děti s opožděným motorickým vývojem za účelem podpory lezení. Jiný kůň z našeho stáda tento typ pohybu nemá. 
 


Je součástí stáda

Své místo má nejen v srdcích dětí i dospělých, kteří tráví v Jupiteru svůj čas, ale je také plnohodnotným členem našeho devítičlenného stáda.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

PF 2023 🐎😗

Vlaďka Větrovská
500 Kč

DĚKUJEME !

Hiporehabilitace Jupiter, z.s.

Ať je Aranka šťastná.

Xenia Svobodová
5 000 Kč

Pro Aranku Míša ❤️

Michaela Roučová
1 000 Kč

Moc mam Aranku ráda a doufám že to vyjde 😘

Marta Šmídová
1 000 Kč

Bojím se, že přijdeme o Lilku i o Aranku. 😞

Silvinka Zbírkovská
300 Kč

Ať Aranka kouzlí úsměv na tváři a pohodu nejen dětem, ale i dospělým.

Jitka Křížková
500 Kč

At se Arance u vas libi uz naporad ♥️

Michaela Růžková
333 Kč

Ještě jednou za manžele Žákovy, přejeme hodně zdaru!

Petr Žák
1 000 Kč

Hodně zdraví koníkům a staro-novou kámošku na stálo přejí manželé Žákovi

Jana Žák
1 000 Kč