EWSC Praha, z. s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

Sportovní elektrický vozík pro Pavla

Pavel je velmi nadějný hráč, protože ač se začal sportu Powerchair Hockey věnovat teprve před rokem, tak to díky svému talentu, ale především píli na pravidelných trénincích a chuti se neustále zlepšovat, dotáhl už poměrně daleko. K dalšímu hernímu růstu ale potřebuje vlastní sportovní vozík, který se ostatním strojům vyrovná. Jen tak dokáže naplno využít svůj potenciál a stát se oporou jak týmu Jaguars, tak českého reprezentačního týmu. Konkurenceschopný vozík mu umožní vyrovnat se soupeřům jak v Česku, tak v zahraničí.

vybíráme od 16.11.2022

Pomozte Pavlovi k novému vozíku!

Pavel by chtěl být velkým sportovcem. Talent už prokázal, teď potřebuje stroj.
312 002 Kč
vybráno 104 % z 300 000 Kč

přispělo

388 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
20. 5. 2023 - Chtěl bych všem moc poděkovat za tak velkou podporu. Nesmírně si toho vážím! Sportovní vozík je objednán a věřím, že již na podzim se s ním budu moci zúčastnit Kvalifikačního turnaje na Mistrovství Evropy v Nizozemsku.
Veškeré finance vybrané nad rámec využijeme v rámci klubu pro úpravu mého stávajícího vozíku pro jednoho z našich nových dětských hráčů, případně na úpravu dalších sportovních vozíků. Ještě jednou vám všem děkujeme.

------------
Jmenuji se Pavel a před 27 lety jsem se narodil v Praze s diagnózou Achondroplazie. Zjednodušeně řečeno jde o poruchu růstu a v mém případě se výška zastavila na 124 cm. Po mém narození se naše rodina přestěhovala do Turnova, kde jsem chodil na základní a poté i na střední školu. Úspěšně jsem složil maturitní zkoušku na Obchodní akademii, obor Ekonomika a podnikání. V současné době pracuji jako asistent manažera oddělení revize elektrických zařízení.
V dětství jsem se snažil sportovat a začleňovat se do kolektivu svých vrstevníků. Ti mě ale brzy výškově přerostli, takže moje snahy o zapojení se do týmových sportů a různých her už nebyly příliš úspěšné. To se změnilo, až když mě zhruba před rokem kamarád Lukáš přivedl k Powerchair Hockey. Florbal, který se hraje na elektrických vozících – takže délka a rychlost vašich nohou vůbec nehraje roli. To mi otevřelo nové obzory a dalo možnosti, které jsem kvůli svému malému vzrůstu nikdy neměl. Hra mě natolik zaujala, že jsem začal aktivně trénovat, a stal se členem týmu Jaguars Praha. Záhy následovala účast na zápasech České Powerchair Hockey ligy. A protože jsem se v tomto sportu našel, podle týmu mám talent, a vstup do ligové soutěže jsem měl poměrně úspěšný, dostal jsem také nabídku reprezentovat v Powerchair Hockey Českou republiku.
S reprezentací jsem se jako nováček zúčastnil turnaje IPCH Bever Dutch Nations Cup 2022 v nizozemském Eindhovenu. Díky této účasti jsem měl možnost vidět hrát naživo nejlepší hráče Powerchair Hockey a zažít si jaké to je proti nim hrát. Rád bych si to zopakoval, a tak mě čeká dost práce, abych získal nominaci do reprezentačního týmu, jež se bude účastnit na podzim 2023 Kvalifikačního turnaje pro ME 2024.
Zjistil jsem, že Powerchair Hockey zaujímá v mém životě důležité místo. Dává mi možnost uplatnit se a být v životě úspěšný, po čemž touží snad každý člověk. Je to svět, kde handicap nehraje roli, a všichni mají stejnou šanci být dobrým hráčem a něco dokázat.

Protože zatím hraji na starším univerzálním vozíku, který mi úplně nevyhovuje, a chtěl bych zůstat platným členem ligového týmu i reprezentace, žádám Vás o jakoukoliv formu podpory při pořízení nového sportovního vozíku. Abych se mohl dále zlepšovat, objevovat a posouvat své možnosti a tím se razantně posunout ve hře, potřebuji takový vozík, který by byl uzpůsobený přímo mně na míru. Jde o speciální sportovní vozík vyvinutý přímo pro náš sport českou firmou Ultina. Speciální sportovní elektrický vozík s názvem E-SPORTA je vždy upraven podle konkrétních požadavků jeho uživatele a stojí 300 000,- Kč.
Částka je to vysoká, to si uvědomuji až moc dobře, protože není v mých možnostech dát tolik peněz dohromady. Věřím ale, že má smysl si jít za svými sny, a že jsou tu lidé, kteří mi na mé cestě pomohou. Každé vaše přispění, ale i sdílení, mě posune vpřed. A to nejen k vysněnému vozíku, ale hlavně k posunutí mých individuálních herních možností, což bude znamenat lepší zapojení se do týmu, a ve výsledku plnohodnotnější reprezentaci České republiky. 

Předem Vám děkuji za všechny formy podpory pro uskutečnění mého snu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Sportu zdar a hodně radosti z něj. Ať se Vám daří.

Michaela Šebelová
1 000 Kč

Ať to dobře jezdí na nových kolečkách!

Lucie Kadečková
100 Kč

Ať to jezdí, Pavle!

Helena Kadečková
100 Kč

ať to pěkně jezdí :-)

Honza F.

Ať se daří - ve sportu i v životě!

Tomáš Bárta

Hodně štěstí.🍀

Pavla Řípová

Ať se práší za kočárem...

Hana Hladíková
1 000 Kč

Hodně úspěchů a ať dobře slouží!

Karel Uhlík

Ať to jezdí!

Ivan Liška
300 Kč

Držím palce a věřím, ze jednou nad hlavou pozvedneš pomyslný Stanley Cup ❤️

Marek Stejskal
300 Kč