Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97


Děti, mládež, rodina Lidská práva

Nový start pro oběti domácího násilí z Nadace VIZE 97

Dodat si odvahu, vymanit se ze zajetých kolejí, opustit ekonomickou jistotu či dokonce rodinu a vyjít vstříc novému životu bez fyzického či psychického násilí. To je jen jeden z mnoha kroků, který čeká oběti domácího násilí na jejich cestě k uzdravení. Chceme jim tuto cestu usnadnit a nabídnout pevné rámě, o které se mohou opřít. Pomozte nám zajistit pro ženy, muže i maminky s dětmi, jež se stali terčem domácího násilí, odborné sociální poradenství, psychologickou pomoc, poskytnout právní informace, krizovou pomoc nebo přechodné ubytování v azylovém domě.

vybíráme od 4.11.2022

Nový start pro oběti domácího násilí

Pomozte nám zajistit pro ženy, muže i maminky s dětmi, jež se stali terčem domácího násilí, odborné sociální poradenství, psychologickou pomoc, poskytnout právní informace, krizovou pomoc nebo přechodné ubytování v azylovém domě.
2 012 Kč

přispělo

6 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V naší Nadaci VIZE 97 jsme za poslední zhruba dva roky zaznamenali větší množství žádostí jednotlivců o pomoc v nouzové, často krizové životní situaci, která měla násilné pozadí v rodině. Ženy, ale i muži se nám svěřili, že omezené možnosti vycházení, snížení kontaktů s přáteli, dlouhodobá frustrace a zhoršující se psychický stav prohloubil agresi členů rodiny. A protože počet takových žádostí neklesá a mnohé z obětí bohužel stále setrvávají v dlouhodobě nezdravém prostředí, které oproti covidové epidemii nepominulo, rozhodli jsem se, že se tématikou domácího násilí budeme intenzivně zabývat. 
Osvěta týkající se této problematiky je důležitá a je třeba motivovat násilím postižené osoby, aby se nebály vystoupit ze své ulity a říci si o pomoc. Ale protože pouze osvěta v boji s tímto palčivým problémem nestačí, Nadace VIZE 97 chce finančně podpořit organizace, jejichž činnost může obětem domácího násilí ulehčit. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu