ANO, ANO


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Vánoční sbírka pro děti bez rodičů

Je mnoho dětí, které nemají rodiče, rodiče se o ně nestarají nebo se starají, ale vše nezvládají. Žijí v dětských domovech, v pěstounských a sociálně slabých rodinách. Udělejme jim společně radost a splňme jejich dětský Sen.

vybíráme od 8.11.2022
90 411 Kč
vybráno 105 % z 85 880 Kč

přispělo

44 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

„Natálka” 7 let, v dětském domově 2 rok se svým bráškou, pro zanedbání péče. Chodí do 1. třídy. Ráda tancuje, maluje a hraje si. Moc ráda jela na školní výlet. Podpora: 400 Kč.

„Helenka“ 4 roky,  je v dětském domově rok. Pořád se usmívá. Chodí do školky. Má moc ráda panenky. Potřebovala by zimní boty. Podpora: 900 Kč.

“Monika“ 12 let, žije jen s maminkou. Chodí do 6. třídy. Moc ráda zpívá a tancuje. Maminka má finanční potíže a nemůže koupit dárky k vánocům. Monika má velké přání, přála by si telefon. Podpora:  2.500 Kč.

„Lucie“ 3 roky, žije s maminkou a sestřičkou. Maminka má finanční potíže a nemůže koupit dárky k vánocům. Lucinka by si moc přála od Ježíška panenku Baby Born. Podpora: 1.000 Kč.

„Vilda“ 8 let,  v dětském domově rok. Chodí do 1. třídy. “Leošek” 7 let, v dětském domově 4 roky. Chodí do 1. třídy. Bydlí spolu v pokoji. Moc by si přáli koberec, na kterém by si mohli hrát. Podpora: 600 Kč.

„Kevin” 8 let, v dětském domově se sourozenci od dubna. Chodí do 2. třídy. Rád hraje míčové hry, moc by chtěl hrát fotbal. Potřeboval by kraťasy. Podpora: 200 Kč.

„Michal“ 17 let, 
v dětském domově 4 rok, po úmrtí matky a nemoci otce. Učí se obor: Oprava zemědělských strojů. Rád hraje fotbal. Splnil bronzový a stříbrný program DofE a plní zlatý.   Moc by si přál kopačky, fotbalový míč a fotbalové rukavice. Podpora 1.700 Kč .

„Ester“ 13 let,  v dětském domově 7 rok se svou sestrou. Chodí do 7. třídy. Ráda maluje, vyrábí, chodí do keramiky a sportuje. Potřebovala sportovní boty. Podpora: 500 Kč.

„Matěj“ 7 let,  v dětském domově 2 rok se svými sourozenci. Chodí do 1. třídy. Rád s kluky kope. Podpora škola v přírodě. Podpora 5.800 Kč.

“Sára“ 10 let, žije se dvěma sestrami v sociálně slabé rodině. Chodí do 4. třídy. Moc ráda maluje, miluje zvířata a ráda si hraje s kamarádkami. Maminka má finanční potíže a nemůže koupit dárky k vánocům. Sára by si moc přála malířský set s barvami, štětci, plátnem a malířským stojanem. Podpora: 600 Kč.

“Týna“ 9 let, žije se sestřičkou jen s maminkou. Chodí do 3. třídy. Moc ráda cvičí, jezdí na kole a chodí na výlety. Maminka má finanční potíže a nemůže koupit dárky k vánocům. Týna by si moc přála chytré hodinky. Podpora: 1.000 Kč.

“Klárka“ 2 roky, žije s bráškou jen s maminkou. Maminka má finanční potíže a nemůže koupit dárky k vánocům. Klárce k vánocům duplo se zvířátky. Podpora: 300 Kč.

„Bohunka” 3 roky, v dětském domově od dubna. Ráda si hraje s panenkami a dívá se na pohádky. Má problém s nervovým zakončením v nožičkách a potřebovala masážní ortopedické podložky – Mufíky s několika povrchy, na kterých by cvičila plosky nohou.Podpora 1.400 Kč.

„Igor“ 19 let  je v domově 9 rok, nyní ve startovacím bytě. Je to skvělý 19ti letý kluk,  je velmi veselý. Rád sportuje. Letos maturuje na střední škole stavební. Chodí na brigádu. Splnil zlatý, stříbrný i bronzový program DofE. Potřeboval by oblek k maturitě. Podpora: 5.000 Kč.

„Tonda“ 12 let,  je v domově 8 rok se svými sourozenci. Dobře se učí. Chodí do 6. třídy. Je to nadaný sportovec. Rád jezdí na kole, sportuje, miluje salta a jiné létání. Moc by si přál kopačky. Podpora: 800 Kč.

„Bea“ 13 let,  je v dětském domově rok. Začala chodit do 8. třídy. Miluje hudbu a společnost, ráda se krášlí. Hraje na housle. Moc by si přála toaletní stolek. Podpora:  2.500 Kč.

„Sofie“ 6 let,  v dětském domově od léta. Chodí do 1. třídy. Ráda maluje a hraje si s panenkami. Moc by si přála se naučit na kole, ale nemá kolo. Podpora:  3.500 Kč na nové kolo.

„Jana“ 14 let, žije s bratrem v pěstounské péči u své tety, která stará o postiženého syna. Byla odebraná pro tělesné a psychické týrání. Chodí do 9. třídy, výborně se učí. Ráda by na studovala pedagogické lyceum nebo sociálně právní školu. Je to úžasný člověk, stále usměvavá a bojovná holčina. Hraje závodně fotbal a potřebuje pomoc zaplatit fotbalové soustředění. Podpora: 5.300 Kč.

„Hedvika” 15 let,  je v dětském domově 8 let. Rodiče se o ni nezajímají. Chodí do 7. třídy. Je to veselá holčina, která miluje vodu. Má radost z každé maličkosti. Začala chodit s turistickým oddílem na výlety a potřebovala turistický batoh. Podpora: 800 Kč.

„Izi“, 5 let, žije jen s maminkou. Chodí do mateřské školky a půjde do školy. Moc by si přála školní aktovku a penál. Podpora: 1.000 Kč.

„Libor” 10 let, v dětském domově 2 rok, pro zanedbání péče a týrání. Chodí do 4.třídy. Rád hraje fotbal, florbal a závodně hokejbal a jezdí na kole. Potřeboval by chrániče na hokejbal. Podpora: 900 Kč.

„Táňa“ 19 let,  žije v domově se svými třemi sestrami 11 let. Učí se na cukrářku. Je tichá, usměvavá holčina. Splnila bronzový a stříbrný program DofE.  Moc by si přála společenské šaty ke zkouškám při ukončení studia. Podpora: 1.000 Kč.

„Jáchym“ 17 let,  je v dětském domově 12 let se svými sestrami. Rád sportuje. Hraje závodně fotbal, který ho moc baví. Rád hraje počítačové hry. Učí se na truhláře. Splnil bronzový program DofE. Moc by chtěl pomoc s řidičákem, pomůže mu při odchodu z dětského domova. Podpora: 15.000 Kč na autoškolu.

„Jáchym“ 14 let, v dětském domově od ledna se sourozenci. Chodí do 8. třídy. Má rád sport a stolní hry. Rád by se naučil hrát ping pong, potřebuje pálku s obalem, míčky. Podpora: 400 Kč.

“ Oliver“ 18 let, v dětském domově 4 rok. Učí se na automechanika. Splnil bronzový program DofE a plní stříbrný program. Má rád sport, věnuje se závodně fotbalu a futsalu, hraje krajské soutěže i za starší tým. Potřeboval by nové turfy. Podpora: 1.500 Kč.

„Katka“ 12 let,  je v dětském domově 2. rok. Začala chodit do 7. třídy. Ráda maluje a zpívá. Moc ráda by jela se školou na školu v přírodě. Podpora: 5.680 Kč.

„Renda“ 11 let,  v dětském domově rok. Chodí do 5. třídy. Miluje sport, fotbal, kolo a přál by si naučit se hrát tenis. Potřeboval tenisky. Podpora: 500 Kč.

„Nik“ 15 let,  je v dětském domově 8 rok se svými bratry a sestrou. Studuje IT. Splnil bronzový program DofE. Je to nadaný sportovec fotbalista, hraje závodně fotbal. Jezdí na kole a chodí posilovat. Moc by si přál fotbalový míč. Podpora: 500 Kč.

„Adrian“ 19 let žije se svými sourozenci v dětském domově již 9 let. Bydleli ve velmi špatných podmínkách a do školy chodili velmi málo. Rád se stará o svou nejmladší sestřičku. Jezdí na kole, hraje fotbal. Učí se na truhláře. Moc by si přál chodit do autoškoly, řidičský průkaz mu pomůže při získání práce po odchodu z dětského domova. Podpora: 14.500 Kč.

„Marína“ 18 let v dětském domově žila 4 rok, minulý rok  se vrátila po roce strávené v rodině. Učí se na truhláře. Moc ráda tvoří a sportuje. Moc by si přála mít novou cyklistickou helmu. Podpora: 900 Kč.

„Daniel” 17 let, v dětském domově 6 let. Chodí na učiliště prodejce elektroniky. Má rád počítače a kamarády. Moc by si přál jet na lyžařský výcvik. Podpora: 8.000 Kč.

„Kira” 16 let, v dětském domově rok. Studuje střední školu obor managment. Ráda cvičí, jezdí na kole a pomáhá s malými dětmi. Chodí do mažoretek a potřebuje mažoretkový kostým. Podpora: 500 Kč.

“ Viktorka“ 11 let, je v dětském domově 5 rok. Byla odebrána se svými dvěma bratry pro zanedbání péče. Je to krásná, usměvavá holčina. Chodí do 5. třídy a chtěla by zkusit zkoušky na osmileté gymnázium. Moc ráda by s kamarádkami chodila plavat. Podpora: 700 Kč za permanentku na plavání.

Další dětské sny na: https://www.anoano.eu/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Krásné vánoce přejí Protivovi

Monika Protivová
1 000 Kč

Krásné a pohodové Vánoce a do Nového roku hodně štěstí přejí Procházkovi. 🎄❄⛄

Martina Procházková
1 500 Kč

Pekne vanoce vsem :)

J0ska
2 000 Kč

Krásné Vánoce přejí Fryčovi 🎄🎄🎄

Radim Fryč
2 000 Kč

Krásné vánoční svátky!

Monika Kafka
5 000 Kč

Kouzelné Vánoce všem dětem :-)

Robert Hojny
2 000 Kč

Dobrý den, děkuji za tuto sbírku a jako každý rok jsem ráda přispěla. Přeji Vám mnoho zdaru a rozzářených dětských očí.

Dárce

Přejeme pohodové vánoce všem :-).

Andrea, Kamča a Kuba

Dárce

Hezké Vánoce dětem přeje Majda a Valča

Dárce

Přeji hezké Vánoce.

Viktor Derka