Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Sluchadla se vzdáleným mikrofonem pro Matýska

Rodiče tří synů potřebují pomoc s koupí speciálních sluchadel pro jedno z jejich dětí.

Sluchadla se vzdáleným mikrofonem pro Matýska

Rodiče tří synů potřebují pomoc s koupí speciálních sluchadel pro jedno z jejich dětí.
113 350 Kč
vybráno 106 % z 106 701 Kč

přispělo

38 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
„Jsem maminkou třech prima kluků. Po prvním téměř bezproblémovém těhotenství jsme se dozvěděli, že čekáme dvojčátka. Kluci se narodili v 25. týdnu těhotenství. Matýsek jako první, malé 890gramové miminko, Davídek vážil o něco méně, 750 g.“

Komplikace v těhotenství způsobily u Matýska lehké krvácení do mozku. Po narození se krvácení zhoršilo a prognózy obou chlapců nebyly dobré. „Z úst lékařů nejednou zaznělo, že bude Matýsek nejspíše ležící miminko, poté, že i Davídek na tom nebude nejlépe. Psychicky to bylo velmi náročné už z toho důvodu, že na kluky doma čekal 2,5letý bráška.“


Po 4 měsících byli kluci propuštěni z nemocnice, avšak několikrát se tam ještě vrátili. Navíc pravidelně absolvovali a stále absolvují různá vyšetření, rehabilitace a léčebné pobyty v lázních. Oběma chlapcům lékaři diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu. Davídek podstoupil operaci levé nohy, Matýsek kromě toho, že hůře ovládá část svého těla, má přidruženou poruchu soustředění a potíže s nedoslýchavostí. 

„Když byl malý, všimla jsem si, že nereaguje tak dobře na zvuky jako Davídek. Časem jsem na něho začala znakovat, což nám velmi pomohlo ve vzájemném porozumění. Vlivem okolností se bohužel podařilo u Matýska určit nedoslýchavost až v pěti letech, kdy dostal svá první sluchadla.“

Matýsek nyní nastoupil do první třídy a potřeboval by nová sluchadla se vzdáleným mikrofonem, která by mu pomohla k lepšímu soustředění a snadnějšímu vzdělávání. Vzhledem k tomu, že celá rodina má velké finanční výdaje za pomůcky pro oba chlapce, potřebují nyní pomoci. 

„Rádi bychom, aby kluci byli co nejvíce soběstační. Jsme vděčni, že je máme… Povahově jsou velmi odhodlaní, společenští, pozitivní, aktivní a rádi by dělali vše, co jejich vrstevníci. My jim v tom budeme vždy nápomocní,“ sdílela maminka Davídka a Matýska, kterému nyní můžete společně s námi hodně pomoci.

Děkujeme za Vaši pomoc a dobrou vůli. Chcete vědět, jak Vaše dary pomáhají? Příběhy podpořených lidí najdete na stránkách Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vážení dárci, že srdce děkujeme za Vaše dary. Váš zájem  pomoci Matýskovi předčilo naše očekávání, proto na základě domluvy s rodinou peníze vybrané navíc budou použity na pojištění sluchadel. 

Založení projektu

Matýsku ať se ti dobře nosí. A ať pani učitelku a nejen tu výborně slyšíš. Seš velký bojovník

Alča

Hodně štěstí, držíme palce!

Tomáš Carba
3 000 Kč

Ať se klukům daří :)

Dárce
1 000 Kč

Pro lepší cestu za komunikací 🤗❤️🦻.

Eva Veverková
500 Kč

Přejeme hodně štěstí.
Hylšerovi

Betontransport s.r.o. Hylšerová
10 000 Kč

Uni Roll Czech s.r.o.

Uni Roll Czech s.r.o. Ič: 27486877
10 000 Kč

:-)

Martin Zilvar
300 Kč

Holečkovi Hořice

Dárce
5 000 Kč

🍀🍀🍀

Petr Wolf
300 Kč

Držím moc klukům palce!

Josef Oubrecht
5 000 Kč