Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Rekonstrukce skautské klubovny - Stará Bělá

Před rokem jsme se pustili do dlouho připravované rekonstrukce naší klubovny, současné ceny stavebních materiálů poněkud ztížily financování stavby, přátelé přispějte nám prosím, aby práce mohly dále plynule pokračovat.

vybíráme od 17.10.2022

Klubovna ve Staré Bělé

K darům přidává Skautská nadace JF polovinu.
222 200 Kč

přispělo

59 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Prolézali jste někdy starou nízkou půdu, topili jste si plynovým přímotopem, skladovali celé táborové vybavení v místnosti 4x4 m, ano, tak jsme skautovali a řekli si dost! Máme početné oddíly, kterými prošly desítky běláků, pojďme to změnit! Majitel budovy, farnost, nám dala zelenou a my začali. Sponzorsky jsme získali projekt stavby a vyřídili stavební povolení. Demolici jsme svépomocí sfoukli loni na podzim. Tu začaly přicházet první tipy u koho si říci o grant, kde získat dotaci, koho oslovit jako dodavatele, přicházely také první drobní dárci. Prostě dali jsme postupně dohromady peníze na první fázi, jejíž cílem bylo dostat stavbu do zimy 2022 pod střechu. A peníze letí! Cihly, beton, železo… lidská práce. 
Chceme v nastavením tempu pokračovat, ale bez peněz to nepůjde. Rozhodli jsme se oslovit veřejnost prostřednictvím spolupráce se Skautskou nadací Jaroslava Foglara. Nadace zaštiťuje tento dárcovský projekt, zaplatí náklady a hlavně, pokud vybereme 140 tisíc, přidá nám letos 70 tisíc navrch. Takže, prosím, podpoře nás v našem úsilí, společně to dáme! 

Náplní skautingu totiž není budování kluboven, ale výchova nové generace občanů zodpovědných za ten kousek planety, který obývají. Starobělští skauti připravují programy zhruba pro 100 dětí, ty se scházejí ve čtyřech oddílech, mají každý týden schůzku a v létě spolu tráví čas na táborech už více než třicet let. Prosím, podpořte nás ať můžeme v našem díle s dětma a mládeží pokračovat.

Klubovna, to nejsou jen místnosti pro schůzky, ale také skladovací prostory pro táborový materiál a materiál na programy. Rekonstrukcí vznikne v podkroví nezávisle přístupná společenská místnost, sociální zázemí, a příruční sklad. V přízemí bude přehledný, garážovými vraty přístupný, sklad táborového materiálu a tři prostory sloužící farnosti - dvě garáže a sklad. Náš dík patří všem, kteří přiložili ruku k dílu a také těm kteří část svých úspor věnovali na dobrou věc! Díky vám všem jste skvělí!


Potvrzení o daru, které je možné použít pro snížení základu daně z příjmů, bude dárcům zasláno v druhé polovině ledna 2023, pokud si toto možnost po darování zvolíte a vyplníte potřebné údaje pro potvrzení. 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Vše nejlepší do roku 2023 Bůh Vám všem žehnej

Antonin Kocurek
1 000 Kč

Ať klubovna pevně stojí a poskytnou super zázemí všem členům na dlouhé roky.

Aleš Aujezdský
5 000 Kč

Každý rok my, bývalé spolužačky a kamarádky z gymnázia v Porubě (nyní Wichterlovo gymnázium), darujeme část peněz na něco dle výběru jedné z nás. Nyní vybírá jedna skautka, takže proto ty penízky putují k Vám.
Pěkný den a ať se klubovna vydaří.

Dárce

😁👍

Richard Nálepa
200 Kč