Diakonie ČCE - středisko Světlo ve Vrchlabí


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Spolu to zvládneme! Naučíme komunikovat děti s autismem

Zapojujeme děti s autismem a opožděným vývojem do běžného života - učíme je komunikovat! Dělejte to s námi - díky vašemu kliknutí na tlačítko Darovat naučíme dalších 30 dětí porozumět si s jejich rodiči.

Přispějte do výše 150 000 Kč, pomůžeme 30 rodinám s dítětem s autismem nebo jiným postižením zvládat nástrahy komunikace běžného života!

31 773 Kč

přispělo

41 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz


Pro rodiče dítěte s autismem je velmi stresující, když s nimi dítě nekomunikuje. Neumí si říct, co chce a co potřebuje. Mívá záchvaty nekontrolovatelných emocí, ale rodič neví proč a jak se v dané situaci zachovat. Rodina se s problémem neumí vyrovnat a často se uzavírá doma před okolním světem. Pomohli jsme již stovkám rodin a na základě našich zkušeností jsme vyvinuli komunikační aktivity, které denně pomáhají dětem a jejich rodičům.

„Naučili jsme se komunikovat s Davídkem hlavně my jako rodiče a předcházet situacím, které u něj vyvolávaly záchvaty vzteku. Získali jsme větší jistotu a necítili jsme se ve své situaci sami. Úžasné a milé dámy z týmu Diakonie nám poskytly po celou dobu nácviku komunikace s naším dítětem spoustu drahocenných rad.” 
                                                                                                                    maminka Davídka

             Autor: David Ch. Lichtag, zdroj: MMR

Jak dětem pomůžeme?
Kurz má 8 setkání během půl roku, kdy pomocí her a práce v malé skupince u dětí rozvíjíme komunikaci, spolupráci a porozumění druhým. Aktivity vychází vždy z individuálních potřeb dítěte. Využíváme speciální terapeutické techniky jako je práce s hudbou, výtvarným vyjádřením, kontaktu se psem.

U všech aktivit je přítomen rodič, který pak zkušenosti z her využívá pro trénink zvládání problematických situací všedního života. Provázíme rodinu náročnou situací a nabízíme ji i psychickou podporu.

Chcete vědět více o naší práci a jaké akce připravujeme? Připojte se k našemu newsletteru ZDE

www.diakonievr.cz



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na tomto daru pro děti s autismem nebo opožděným vývojem se podílela skupina žen i mužů, kteří přispěli v rámci Tříkrálové sbírky a věnovali svůj čas, lásku i energii během lekce jógy pod mým vedením ( Jóga Nikola Jirešová). Posíláme dětem nejen finanční dar, ale také naši pozornost, energii a lásku ať mají i oni krásný, spokojený a láskyplný život.

Nikola Jirešová
2 000 Kč

Děkujeme za Vaši práci.

Petra Dušková
330 Kč