Solithera nadační fond


Sociálně znevýhodněné skupiny Zdraví

Podpořte práci solidárních terapeutů

Spouštíme nový projekt solidárních terapií, který má za cíl poskytovat terapeutické služby (fyzioterapie, psychoterapie a další) pro chronicky nemocné a jinak sociálně znevýhodněné lidi.

vybíráme od 29.9.2022
64 450 Kč

přispělo

13 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Solithera je nadační fond vytvořený třemi fyzioterapeutkami, kterým se s přibývající praxí a prací s lidmi s postižením či chronickým onemocněním bohužel častokrát potvrdilo, že ne každý může na tuto péči dosáhnout. Limitujícím faktorem mohou být finance, protože systém zdravotního pojištění často nepokryje vše v dostatečné intenzitě a kvalitě. Někteří lidé, a často ti, kteří to nejvíce potřebují, si ale nemohou dovolit hradit soukromé terapie, jejichž cena se například v Praze průměrně pohybuje v rozmezí od 900 do 1200 korun za hodinu. Pomoc se tedy někdy stává nedosažitelnou právě tam, kde je jí zásadně potřeba. 

Lidé, kteří jsou z různých příčin sociálně znevýhodnění či vyloučení, pak mohou mít obtíže nejen s penězi, ale také s komplikacemi v podobě nepochopení či předsudků. Poslední roky také sledujeme, že (post)pandemická situace ještě celospolečensky zvyšuje potřebnost terapeutické péče a zároveň prohlubuje rozdíly a dále rozevírá společenské nůžky. 




Solithera vznikla z přesvědčení, že ke kvalitní terapeutické péči by měl mít přístup každý člověk, který takovou péči potřebuje, bez ohledu na typ postižení a momentální finanční nebo společenskou situaci. 

Dlouhodobým cílem je udržitelný projekt, kde spojením prostředků terapeutů a klientů, kteří si mohou terapie dovolit (samoplátců), vznikne zdroj financí, ze kterých bude možné hradit služby pečující o fyzické, psychické a duševní zdraví i lidem, kteří se ocitli ve složité životní situaci, jsou chronicky nemocní nebo v ústavní péči. 

Společnost, ve které žijeme, tvoříme my všichni. Věříme, že vznik každého ostrova respektu, solidarity, rovnosti a vzájemné péče přispívá k jejímu ozdravování.

Děkujeme všem, kteří umožňují terapie bez rozdílu!










Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za skvělou práci fyzioterapeutce Marušce Píšťkové, díky které jsem se o práci solidárních terapeutů dozvěděla.

Šárka Zemanová
7 000 Kč

Protože Solithera rozhejbává životy.

Tereza Bacova
2 000 Kč

Haničko, přejeme Tvé nadaci mnoho úspěchů a mnoho uzdravených lidiček.
Rodina Marků

Michal Marek
5 000 Kč