NajdiEdu z.ú.


Vzdělávání a výzkum

NajdiEdu

Hledáte školu pro své dítě? Chcete najít inspirativní zdroje, které procvičí školní látku? Chcete se celoživotně vzdělávat a hledáte zajímavé zdroje výuky a nápady? Jste učitel a chcete znát možné zdroje, které oživí Vaši hodinu? Použijte NajdiEdu. Projekt jsme založili na datech, které jsou aktuální, kompletní a snadno se v nich zorientujete.

vybíráme od 30.9.2022
12 000 Kč
vybráno 8 % z 150 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Jak to začalo


Zakladatelka projektu je Tereza Ondroušková, která před 10 lety své dcery přihlásila do mateřské školy sto metrů od domu. Stejně tak děti začaly chodit do základní školy, která byla naproti. Bohužel zakrátko bylo jasné, že tato logická volba by dlouhodobě nevedla k maximálnímu rozvoji talentu dcer a jejich motivaci se vzdělávat. Začala tedy hledat školy, které by dcerám umožnily se rozvíjet a podporovat jejich silné stránky s důrazem na moderní způsob výuky pro 21.století. V tomto okamžiku zjistila, jak složité, uživatelsky nepřívětivé, a datově nedostatečné jsou informace, které lze vyhledat na internetu. A tady vznikla myšlenka, že by se tato situace dala změnit. 

Podívejte se na video s Terezou, kde představuje projekt NajdiEdu.


 Co je náš cíl?



Naším cílem je poskytnout rodičům, studentům, ale i učitelům kompletní a aktuální data o všech školských zařízení v České republice. Umožníme jim tak správný výběr školy pro jejich dítě.  Chceme také představit širokou paletu online výukových nástrojů a doučování, které existují, jsou skvělé a unikátní, ale bohužel často je obtížně je nalézt.


Detaily



NajdiEdu
je unikátní neziskový projekt, který přehledně a transparentně prezentuje informace o vzdělávání. V současné době jsou informace pro výběr školy roztříštěné, neúplné a nepřehledné. Naše řešení NajdiŠkolu stavíme na datech, která jsou úplná, aktuální (databáze tvoříme z mnoha veřejných a neveřejných zdrojů a data čistíme) a uživatelům představujeme nejrůznější kritéria pro výběr, dojezdovou vzdálenost a další parametry.


Projekt NajdiOnline představuje širokou paletu online výukových nástrojů a doučování. Vytvořili jsme databázi s více než 500 záznamy, tyto jsme indexovali a roztřídili pro uživatele z řad rodičů (https://online.najdiedu.cz/).


Naší cílovou skupinou jsou aktivní rodiče, kteří chtějí kvalitní vzdělání pro své děti při respektování jedinečnosti a talentu dítěte, ale i učitelé, kteří hledají inspiraci pro výuku. Finance sháníme k dokončení řešení NajdiŠkolu, které je nyní pouze v pilotní verzi.

Podívejte na naše video, kde představujeme funkcionality projektu.


Kdo jsme?



Jsme rodiče, kterým záleží na vzdělání jejich dětí. Jsme lidé se zkušeností z korporace a umíme řídit projekty a pracovat s daty. V týmu máme IT vývojáře, manažera Financí, marketingového specialistu ale i profesionála v oblasti architektury. Hlavně ale máme vizi a ambici uspět, protože věříme, že ulehčíme výběr školy mnoha rodičům. 


Proč to děláme?



Projekt NajdiEdu jsme založili v roce 2020 a od té doby jsme ušli už pořádný kus cesty. Vyjasnili jsme si zadání a rozsah projektu, vytvořili pilotní verzi NajdiŠkolu, kde jsme si data “osahali”, máme v produkci NajdiOnline pro rodiče. Pro vytvoření dlouhodobého a skutečně stabilního projektu potřebujeme nyní finance, které nám umožní dokončit NajdiŠkolu v základní verzi.


Děkujme všem za podporu!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Terezko. moc moc tomuto projektu fandim. Je to skvela idea!!

Branislav Vargic