Schola Fidentiae - Škola s(ebe)vědomí, z.s.


Kultura, umění a historie Osvěta a poskytování informací

Podpora vzdělávacích a osvětových aktivit

Naším posláním je prevence nenávisti a diskriminace. My všichni máme být vnímaví k nespravedlnosti, uvědomovat si škodlivost nerovnosti a netolerance a být čím dál více ochotni se angažovat ve prospěch slabších, ohrožených diskriminací, rasismem a vyloučením. Máme umět otevřeně komunikovat a vzájemným konfliktům předcházet nebo je řešit. Minulost nám nabízí mnoho příkladů selhání i angažování a pomoci. Ty nám mohou být varováním i inspirací. Pořádáme u nás ojedinělé programy pro učitele i pro studenty, nabízíme možnost mezinárodních setkání i komorních diskusí o naší rodinné paměti a jejích ozvěnách v našich životech. Díky vašemu příspěvku budeme moci naše aktivity dále rozvíjet a stabilizovat náš tým zkušených vzdělavatelů a historiků. Děkujeme!

vybíráme od 26.9.2022

Podpora rozvoje organizace

Chci podpořit činnost a rozvoj organizace Schola Fidentiae - Škola s(ebe)vědomí, protože věřím v její misi i poctivou práci.
7 200 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Díky vaší, i vaší a vaší, podpoře budeme moct i v letošním roce rozvíjet naše badatelské a vzdělávací aktivity. Mezi hlavní a stěžejní patří: 
·      vzdělávací programy a semináře a to jak 
·      pro učitele:  Tváří v tvář historii (a sobě samým) - metodologie Facing History and Ourselves 
tak
·      pro žáky/studenty: peer-education s příběhem Anne Frank a výstavou Nechte mě být, jaká jsem. 
·      hledání informací a jejich odborná kritická interpretace, zasazování do historických, společenských i vzdělávacích kontextů, sdílení osobních i profesních zkušeností z moderní historie i současnosti lidí, publikování textů;
a také 
·      pro veřejnost: diskusní pořady a akce. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dar

Luděk Krušinský
6 000 Kč