Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Škola Simike prosí o pomoc

Česká škola ZŠ Uherský Brod Mariánské náměstí pomáhá škole Simike v Tanzanii už přes 15 let. Ale každý další rok přináší nové výzvy a v chudé africké škole je vždy co dělat! Simike nutně potřebuje nové třídy, protože ty staré padají žákům doslova na hlavu. Světe div se, základy i hrubá stavba 2 nových tříd stojí! Dostaneme budovu pod střechu?

vybíráme od 15.9.2022

Pomoc škole Simike

Naše pomoc postupuje....máme hrubou stavbu dvou 2 tříd, teď je potřebujeme ZASTŘEŠIT. (20000 Kč z vybrané částky bylo již použito na hrubou stavbu)
20 600 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Za léta spolupráce ZŠ Uherský Brod (Mariánské náměstí) a Simike se podařilo nejen nakoupit množství lavic a pořídit sportovní vybavení, ale i opravovat třídy nebo se podílet na výstavbě budovy mateřské školky.

Co nás čeká na misi leden-březen 2024?
Potřebujeme zastřešit 2 nové třídy, které vznikly v únoru 2023, díky střeše se bude moci spustit provizorní výuka. A až postupně se bude škola vybavovat okny, dveřmi, stropem, lavicemi apod.
Přepokládaná částka potřebná na střechu je 72 000 Kč.
  • 1 střecha = 120 pechů
  • 1 plech = 600 Kč
Pošlete pár plechů na nové třídy.....

Na výstavbu nových tříd sbíráme peníze od roku 2022. Letošní vybraná částka, je ta kterou vidíte po odečtení 20 000  Kč (ty jsme použili na hrubou stavbu budov na předchozí misi).



V roce 2023 se povedlo:
V době příjezdu na misi už stály ve škole Simike základy pro novou budovu o dvou třídách. K částce přátel školy Uherský Brod (20 000 Kč) jsme připojili další dary individuálních dárců (zejména HSF System a.s.) a tak se během mise zvládla postavit hrubá stavba!!!

Základy mělo Simike hotové již před  naším příjezdem. To, že byli připraveni, je velkým pokrokem naši vzájemné spolupráce a Simike si zaslouží pochvalu.


Naše druhá návštěva školy a kontrola realizací proběhla rovněž na výbornou!  Třídy stojí a čekají na zastřešení - snad na následující misi.

------------------------------------------------------------------------

V roce 2022 se povedlo:
Za částku  20 000 Kč se pořídilo 30 nových dřevěných lavic do tříd, kde už měli lavice rozpadlé. Za zbývající finance se postavil tzv. strong room na učebnice a testy, aby je chránil před případným požárem a také před termity, kterým prý učebnice chutnají :-D. Letos se velmi zlepšila spolupráce s touto školou, zástupci vesnice aktivně chodí na všechny naše schůzky. Jen tak dál, Simike!


Děkujeme za všechno, co už se díky vám povedlo! Jestli chcete trochu zavzpomínat, mrkněte zde: http://www.bezmamy.cz/zs-uhersky-brod


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu