Via Michaelica Kristi o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Zvířata

Cesta vlny s dětmi ve Dvoře Sofie

Spolu s dětmi bychom rádi každoročně procházeli Cestou vlny. Je to tradiční zpracování vlny od péče o ovečky, přes stříhání, praní, česání a předení až ke tkaní a pletení vlny. Čtyři ovčí slečny už ve Dvoře Sofie žijí a abychom mohli spolu s dětmi zpracovávat vlnu, kterou nás obdarují, potřebujeme ještě potřebné vybavení jako kolovrátky, česací bubny, hřebeny, stávky a vřetánka. Pomozte nám, prosím, se na tuto cestu - Cestu vlny - vypravit.

vybíráme od 10.11.2022

Cesta vlny

48 000 Kč
vybráno 100 % z 48 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dvůr Sofie je místem plným života, kde se vedle lidí pečuje i o krajinu, rostliny a zvířata. Život na tomto místě, s neobyčejnými dětmi současné doby na nás klade nové požadavky a určuje nový směr. Děti se vzdělávají a vyrůstají v reálném prostředí, ve skutečných vztazích a činnostech potřebných pro běžný život.
Žijeme tu nejen lidským poznáním a uměleckým vyjadřováním (řeč, počítání, hudba, psaní, divadlo, čtení, cizí jazyk, malování,...), ale i smysluplnou prací (obnovujeme sad, vaříme si, sejeme a sklízíme, kácíme stromy, hrabeme, betonujeme, děláme schody a cestičky v sadu, mícháme bylinné směsi, moštujeme, naskladňujeme, procházíme dodací listy a faktury, vedeme sklad, pleteme, vyrábíme si stoly...)


Součástí práce a umělecké a řemeslné činnosti je i Cesta vlny, kde si děti projdou péčí o ovečky a zpracováním vlny až k samotnému vyhotovení výrobku.
Na Dvoře Sofie již máme 4 ouessantské ovčí slečny. A abychom mohli vlnu, kterou nás obdarují, dále zpracovávat, potřebujeme k tomu potřebné nástroje: bubnové česačky, česací desky, kolovrátek, hřebeny, atd.
Více o Dvoře Sofie najdete zde.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

🙋🏻‍♀️

Kristýna Kaletová
300 Kč