Nadační fond Eduzměna


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Spokojenost dětí na školách: Pojďme se inspirovat v Holandsku

Věděli jste, že 34 % dětí v Česku nerado chodí do školy? To je nejvyšší procento v celé Evropské unii. Jelikož rozdíly mezi jednotlivými školami jsou propastné, nerovnost v české společnosti se prohlubuje. 30 % českých škol je pod průměrem OECD. Školy nepřipravují děti na budoucnost, nerozvíjí plně jejich potenciál. Právě proto vznikl Nadační fond Eduzměna, jehož cílem je podpořit systémové změny ve vzdělávání dětí. Věříme, že základem je změna klimatu na školách, tak, aby se děti mohly učit naplno, s radostí a měly ve vzdělávání rovné příležitosti. Díky tomu budou opouštět školu připraveny na výzvy této doby.

vybíráme od 8.9.2022

Spokojenost dětí na školách: Pojďme se inspirovat v Holandsku

4 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


A věděli jste, že co se týče spokojenosti dětí ve školách, v Nizozemí je situace úplně odlišná?

Holanďané jsou známí tím, že oceňují rozmanitost a jsou vstřícní k jinakosti, jejich děti jsou na 1. místě celosvětově co se týče spokojenosti a wellbeingu na školách.

Právě to je důvodem, proč 40 expertů na vzdělávání z řad ředitelů škol, učitelů, zřizovatelů a lídrů místních komunit v zimě 22/23 navštíví 15 holandských škol, aby se zde inspirovali a přivezli místní know-how do českého prostředí.

Přidejte se k naší snaze zlepšit, jak u nás učíme a podpořte tuto cestu! Děkujeme!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu