Limity jsme my, z.s.


Lidská práva Životní prostředí

Podpoř konec energetické chudoby a spravedlivý konec uhlí – přispěj na Klimakemp 2022!

Důsledky klimatické krize vidíme každý rok o něco víc. Nezvyšuje se jen globální teplota, ale i nerovnosti. Spravedlivý odchod z doby uhelné potřebujeme všichni: lidé z krajů přímo zasažených těžbou, komunity v první linii klimatické krize i všichni, kterým fosilní paliva zvedají účty za energie. Na klimakempu se můžeme společně postavit fosilnímu byznysu a tvořit hnutí za klimatickou spravedlnost. Podpoř letošní klimakemp a pojď s námi prosazovat konec energetické chudoby a spravedlivou transformaci!

vybíráme od 5.9.2022
25 406 Kč
vybráno 13 % z 200 000 Kč

přispělo

33 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Energetická chudoba hrozí milionům lidí. Do této situace nás dostala závislost na fosilních palivech, které cenu energií zvyšují. Musíme proto řešit nejen následky, ale i příčiny: potřebujeme masivní investice do obnovitelných zdrojů energie, zateplování a úspory. Místo toho ale posloucháme řeči fosilního byznysu i politiků o nutném prodlužování těžby. Na klimakempu se chceme za konec energetické chudoby postavit nejen v protestech, přednáškách, ale i skrz praktické workshopy svépomocného zateplování. Chceme ukázat, jak si mohou pomoci lidé sami nebo navzájem a zároveň společně prosazovat opravdová, systémová řešení. 

Uhelné regiony dlouhodobě nesou následky těžby. Nejsou to jenom zdravotní dopady a zničená krajina, ale i například vyšší zadluženost nebo krize bydlení horší než ve zbytku republiky. Do Moravskoslezského kraje, kde letošní klimakemp pořádáme, aktuálně míří asi 20 miliard z Fondu spravedlivé transformace a dalších evropských fondů. Jsou to peníze, které by mohly pomoct vyřešit energetickou chudobu i další problémy, které místní lidé doopravdy řeší, například dostupnost bydlení nebo důstojné práce. Místo toho ale hrozí, že skončí v aktuálně předschválených tzv. „strategických projektech” velkých firem nebo rovnou u znečišťovatelů. Velká část těchto projektů už čelí kritice místních lidí i veřejnosti. A ačkoliv se jejich rozpočty pohybují v miliardách, obyčejní lidé  o nich zatím vědí jen velmi málo informací. Pojď s námi prosazovat spravedlnost pro uhelné kraje!

Klimakemp je místo nejen pro protest, ale i pro vzdělávání se, kamarádění a prozkoumávání různých cest vedoucích ke spravedlivé změně. O chodu a podobě tábora rozhodujeme všichni společně. Klimakemp funguje díky dobrovolným solidárním příspěvkům a tvoje podpora nám ho pomůže uspořádat. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za super akci!

Dárce
1 500 Kč

....Mýlil jsem se...

Václav Klaus
500 Kč

tady máte, děcka, a kupte si za to zmrzlinu

tvoje máma

Limity jsme my...

Jarda Hamáček
500 Kč

Za spravedlivou transformaci a konec energeticke zavislosti na krvavych diktaturach!

Dárce
1 500 Kč

Za budúcnosť bez Tykača!

Dárce
500 Kč

✌️

Jakub Vašíček
1 000 Kč

Nestíhám dojet, tak po vás aspoň házím penězma 💚

Ivana Trummová

🖤

Josef Kocurek

miluju spravedlivou transformaci a dlouhy bannery

Martin Bartoš