Nadační fond pro výzkum psychedelik


Vzdělávání a výzkum Zdraví

ANTROPOLOGIE

Co se děje s lidským vědomím pod vlivem psychoaktivního nápoje ayuhuaska? Jak reaguje na ayuhuasku lidský mozek pod dohledem moderních vědeckých přístrojů? Jakou roli má tradiční prostředí na účinky ayahuascy? Vnímají vliv ayahuascy jinak domorodí obyvatelé ve srovnání s lidmi z jiného kulturního okruhu? Existuje mezi mozky účastníků rituálu vzájemná propojenost? Na tyto a celou řadu dalších otázek hledá odpověď jedinečný, mezinárodní vědecký projekt pod vedením českých vědců - Neurobiologie ayahuasky užité v tradičním prostředí.

Podpoříte vědecké výzkumy potenciálu rituálního užití psychedelik?

Pojďte s námi podpořit výzkum, jehož cílem je zkoumat psychoaktivní nápoj ayahuaska a vliv, který má na neurobiologii mozku během rituálů v tradičním prostředí amazonské džungle. Podílejte se na podpoře vědy také Vy! Žádná pomoc není malá.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V současné době jsme svědky oživení zájmu o tradiční posvátné rostliny, jako je ayahuaska, a jejich psychoterapeutický potenciál, na který navazuje právě probíhající terénní projekt „Neurobiologie ayahuascy užité v tradičním prostředí“.
Mezinárodní tým špičkových odborníků v rámci tohoto projektu využívá nejmodernější technologieke studiu tradiční formy podávání ayahuascy u kmenů Huni Kuin a Ashaninka v Amazonii.
Výzkumníky zajímá, jak ayahuasca ovlivňuje psychický stav účastníků, jaký vliv má změněný stav vědomí na jejich vzájemnou propojenost, a jak tento kontext užití souvisí s činností mozku.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu