Nadační fond pro výzkum psychedelik


Vzdělávání a výzkum Zdraví

MEDICÍNA

Mohou psychedelika léčit depresi? Dokážou ulevit lidem na sklonku života? Jak se psychedelika liší v terapeutických účincích? Jak dlouho trvá jejich léčebný efekt? Jaká je jejich efektivita ve srovnání s klasickými antidepresivy? Právě na tyto otázky se snaží najít odpověď vědci v NUDZ v rámci výzkumného projektu PSIKET, jehož středem jsou látky psilocybin a ketamin - psychedelika známá svým rychlým antidepresivním účinkem, který je pokládán za jeden z klíčových parametrů léčby deprese a existenciální tísně. Podporou oblasti MEDICÍNA nepomáháte jen ke sběru hodnotných dat, které v budoucnu pomohou pomoci zavést tuto formu léčby do lékařské praxe, ale pomáháte léčit pacienty i nyní skrz klinické studie, v rámci kterých lékaři poskytují psychedeliky asistovanou psychoterapii pacientům.

Podpoříte vědecké výzkumy nových léčebných přístupů v oblasti duševního zdraví?

Pojďte s námi podpořit výzkum, jehož cílem je nalézt možnosti využití psychedelik v léčbě duševních onemocnění. Podílejte se na podpoře vědy také Vy! Žádná pomoc není malá.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Vědecký projekt PSIKET vyhodnocuje a srovnává dvě známé psychedelické látky z hlediska jejich účinků na lidi trpící těžkou depresí a skupinu onkologických pacientů v terminálním stavu. Předmětem výzkumu jsou psilocybin - účinná látka obsažená v psychedelických houbách a disociativní anestetikum ketamin. Obě látky jsou známy velmi rychlým nástupem účinku, který je pokládán za jeden z klíčových parametrů této formy léčby deprese a existenciální tísně.


Projekt PSIKET detailně zkoumá mechanismus působení psilocybinu, rychlost a trvání jeho antidepresivního účinku, a výsledky srovnává s efektem ketaminu. 

Pokud se potvrdí očekávání vědeckého týmu, výsledky těchto studií povedou k hodnotnému rozšíření portfolia možností léčby deprese a své uplatnění najdou i u pacientů v paliativní péči, kterým mohou výrazně pomoci k důstojnému odchodu ze života.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na vývoj farmacie jiným směrem :)) at se dari

Marketa Svobodova
1 000 Kč

Skvela prace, diky za to.

Dárce
500 Kč

Děkuji za Vaši práci a věřím, že se celá tato oblast brzy posune dále a pomůže mnoha lidem dříve, než bude nutně potřeba.

Petr Svačina
200 Kč

Tomuto záměru velmi fandím. Díky za to, co děláte a držím palce!

Lukáš Fronc
1 200 Kč