Kolektiv pro zvířata z.s.


Osvěta a poskytování informací Zvířata

Veganské ochutnávky

Měsíce květen a červen jsou vždy obdobím, kdy začínáme dělat pouliční veganské ochutnávky pro veřejnost. Ty se většinou pořádají několikrát do měsíce, a to přibližně do listopadu. Náklady na tuto činnost ale nejsou zanedbatelné, a tak jsme se rozhodli udělat fundraisingovou kampaň do které se můžete zapojit i vy a podpořit tak tento projekt.

vybíráme od 4.8.2022
3 650 Kč
vybráno 37 % z 10 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
  • S návštěvníky komunikujeme v maximální míře. Vysvětlujeme jim etické a enviromentální důvody toho, proč pořádáme veganské ochutnávky pro veřejnost. Rozhodně se nejedná o bezhlavé rozdávání jídla.
  • Každý, kdo přijde, od nás dostane recepty na jídla, která ten den podáváme. Díky tomu si lidé mohou na našich jídlech pochutnat i doma. Návštěvníkům také rozdáváme letáčky a  brožurky o veganství a právech zvířat.
  • Jeden z nejdůležitějších faktorů tohoto projektu je sběr e-mailů. Návštěvníci nám vyplní formulář, kde uvedou, jestli jedí vegansky, nebo konvenčně. Na základě toho pak dostanou personalizovaný soubor emailů. Konvenčním strávníkům přijde v průběhu měsíce a půl několik e-mailů s radami, jak začít s veganstvím, s tipy na recepty a na kuchařky. Veganům posíláme informace o tom, co v rámci Kolektivu pro zvířata děláme. Reakce na e-maily zpětně vyhodnocujeme a upravujeme newslettery tak, aby byly co největším přínosem pro čtenáře.
  • Na stánku si člověk může také vyzkoušet virtuální realitu z velkochovů Evropské unie. Pro mnohé je to často velice emotivní zážitek.

Uspořádat jedny ochutnávky nás vyjde zhruba 800–1000 korun. Je to skvělá forma inspirace pro lidi, kteří by nikdy nenavštívili veganskou restauraci. Oproti veganským restauracím je zde i obrovská přidaná hodnota v komunikaci, informaci a pomoci.

Proto jsme se rozhodli udělat tuto fundraisingovou kampaň na 10 000 korun. Díky ní můžete pomoct při realizaci zhruba deseti veganských ochutnávek. Každá ochutnávka trvá zhruba kolem pěti hodin a osloví desítky až stovky lidí. 

Pokud se vám líbí projekt veganských ochutnávek, budeme moc rádi za podporu.  Stejně tak budeme rádi, když zvážíte pravidelné dárcovství. Díky tomu můžeme lépe plánovat. Děkujeme! 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Z̸̛̗͔̥̜̀͋͆̏̒̉̽̀͆̎̒̇̃̐̕͝͝͝á̵̧̡͕̠̯͊̃͐̄̅̀͌̀̊̐̅͆̑͒̿̾́͑̎̎̓̒̔̊̃̇̕͠ḻ̸̨̦̙̣̘̫̯̮͖̰̯̓͠ͅg̷̡̨̢̨̩̦̻̩͉͉̫̗̠̮̱̱̣͓̞̠̟͎̯̙̣͕̪̪̱̋̓͗́̀̑̈́͗̿́̍̑̐͒̾̎̆̄̚͠͝͝͝ͅǫ̶͍̥̱̮̥̲͔̥͖̤̯̼̓̀̈͑̆̄̑̆͗̔͌͐̒̐́̋͐̈̍́͗̌̂̈́̏͌̽̃̃͛͑̚͜͠͝͠͠͝ ̵̧̧̧̙̹̖̼̲̰͈̣̱̺̲̹̝̗͖̟̦̩̟͇͎͖̦̻̭̙̩̳̹̬̹̐̂͐̿̈́͆̽̓͋͗̃́̋̃̌̋͑̆̄̒̕̕͠͝͠͝͝w̵̯̙͉͇̩͇̩͈͐̋̇̋͋̈́̾̿̅́̀̐̎̽̌̚̚̚͘͜͠͝ͅį̸̡̝͖̭̯̹̻̹̝̼̲͉̱̖̪̘̣͓͕̥͓̞̠̭̟̪̱͚̥̿̃ļ̴̧̢̧̡̰̭͍̜̪̥̭̣̼͖͓̬͚͍̹̠̖̰̯̦͈͇̯̙̼̱̼̼̀͆͛̏͛̉̽̈̍̋̌͑͘͜͠l̷̨̡̛̯͉̣̝̳̟̜͕̹͈̻̻̰̭̭̗͚̰̔̄̇̐̾͐̊̐͊̀̔̌͐̈̆̀̀̌͂̓̒̒͋̚̕̕͜͠͠ͅͅ ̶̨̨̨̢̼̻̞̙͙̩̮͈̝̥̪̩̞̳̺̥̠̼̠̱̮̜͚̯̈́̓̀̉͑̅̓͘͘͝r̴̛̰̠̲̯̜͔͔͈̳͋̓̇͒͆̀͑̉͊͑͂̅́͒̕̕͜͠ì̴̢̧̛͇̥̗̹̹̖̮̠̣̗̗̱͇̜̭͚̦̱̣̩͍͗͋̇́̈̀̈́͆͋̑͌̍̆̽̑͐̀̆̎̓͑́̈́̍̍͋̈́̕͘͝͠ş̷̢̢̟͖̲̞̫̩̰̭̠̘̭̬͈͇̰̘̝̠̙̠͚̖̖̉́͌̀̑͘͜͜ͅͅé̵̢̳͎̥̳̯̜̭̮͕̻̰̯͚̖͈̩̝̹̮̟̜͖̙̲̱̙͙͇͇̞̮̎̈́̌̽̃͆͗́͒̿́̀̔̕͜͜͠ ̸̢̛͓̞͖̝͉͔͚̥̒͗̓̀̉͜ä̴̧͖̘̞̖͓̗̩̥̱̜͓̜̠̤͇́͆̒͜ͅḡ̷͖̣̟́͐̽̏̒̐̍͌̇͌͋̔̊̉̀̔̎̈͛̄̄̽̌̇̃̕͘͘̕̚͠͝͝ą̸̢̛̛͇̬̲̱̪̦̞̹̟̠̣͚̙̤̥̲̰͍̠̬̮͓̣̯͈́́̔̐͐͒̉̓̾̎͊͊͆͊̊͆̈́͂̓́̀͑̐͋̚̚͜͠͝į̸̢̧̹̹͖̦̭̳̥͙͓͔̳̙̱̣̜̱͕̺̝̺̰͕͚̘̙̏̄̇̃̑͒̓̈͆͊̈́͋́̽̈͊͑̓̓͋̈́͗́̊̈́͝͝͝n̸̨̨̧̨̢̧͓̣̥̻̫̖̗̰͍̣̺͖̱̦̣͕͈͔͎͔̹͉̣̻̯͚̩͋̈́̅̒̆͜͜͝.̷̢̹̳͍̦͖̤̹͇͎̤͕̣͓̘̰͓̳̿̂͂̍̽̃͌͌̈́̈̕͠

Matěj Holyszewski
200 Kč

Díky za to, co děláte.

Pavel Roreček
1 000 Kč