Vzletný racek, sociální družstvo


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Sociální družstvo Vzletný racek rozjíždí svou činnost v Děčíně!

Pomozte nám rozjet sociální a komunitní prostor v Děčíně! Chceme se věnovat dostupnému bydlení, kulturním aktivitám a spravedlivé transformaci v ústeckém regionu.

vybíráme od 22.8.2022

Podpoř nový prostor pro sociální hnutí v České republice!

130 451 Kč

přispělo

28 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jsme sociální družstvo, naši členové a členky jsou z celé republiky a v Děčíně chceme jednak bydlet, ale zároveň také vybudovat prostor, který budou moci využívat různé kolektivy a skupiny podílející se na ekologických, sociálních, feministických a politických aktivitách.



Zajímá nás, jak můžeme žít společně, aniž bychom se upracovali k smrti, chceme experimentovat se zdroji komunitní obnovitelné energetiky a podporovat konkrétní sociální projekty, které zamezí energetické chudobě v kraji. Sociální družstvo Vzletný racek vzniklo po vzoru podobného projektu, kterým je družstvo První vlaštovka, aktuálně rekonstruující dům v Praze.


V dubnu 2022 se nám podařilo koupit do družstevního vlastnictví prostorný dům se zahradou v širším centru Děčína, který chceme postupně zabydlet a především zde vybudovat prostor, který budou moci využívat lidé z okolí i spřátelené kolektivy.

Je pro nás důležité vytvářet v současné společnosti sdílený fyzický prostor, kde se jednak mohou lidé z blízkého i dalekého okolí cítit dobře, ale zároveň poslouží i jako opora sociálnímu hnutí v České republice.


Dům máme, teď potřebujeme ale finance na opravy. Budeme rádi, pokud zvážíte příspěvek na náš projekt a stanete se tak součástí širšího okruhu Vzletného racka!
Aktuálně rekonstruujeme:
– jednotlivé místnosti pro obývání
– podlahy
– komíny
– okna
– zahradu


Pokud máte k projektu jakékoliv otázky, můžete nám napsat na náš email druzstvoracek@gmail.com nebo se přijet za námi podívat na adresu J. z Poděbrad 209/19, Děčín!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Družstevnice K. nám namontovala poličky, nakoupila tisíce vrutů a hmozdenek, zničila o naší zeď dva vrtaky, běžela třikrát do zelezarstvi a jeste po sobě uklidila. Bohužel odmítá jakékoli peníze, tak je posíláme Rackovi.💓🪛🔩🤝

Jakub a Tereza

Dlouhý a klidný let!

Ladislava Filipová

see you soon....

J.

At se projekt vydari :)

Jakub Golan
100 000 Kč

Good luck!

Václav Orcígr
500 Kč

Díky moc za všechno, podobný prostory potřebujeme jako sůl!! Držte se!

Hana Blažková

leť!

prdík