Nadační fond Patříme k sobě Oli


Lidé s postižením

Pomáhej s námi konkrétním osudům

Pomozte nám pomáhat a podpořte Nadační fond Patříme k sobě Oli. Peníze budou využity na úhradu nákladů na provoz nadačního fondu, právní a účetní podporu, podporu provozu bezbariérového bydlení. Finance také budou využity pro nákup propagačních materiálů a podporu účelu nadačního fondu a veřejné sbírky pořádané fondem. Máme již za sebou úspěšný rok 2022, ve kterém jsme díky laskavým dárcům mohli pokrýt náklady na úhradu vedení účetnictví, právní podpory a nákup reklamních předmětů a letáků k podpoře rozšíření cílů a vizí nadačního fondu. Díky laskavým dárcům se nám podařilo vybudovat první bezbariérové bydlení pro handicapované svého druhu! Dům byl tak letos předán jejím prvním obyvatelům!

vybíráme od 13.7.2022

Pomoz nám pomáhat- tvoje cesta, naše cesta...

Podej pomocnou ruku nadačnímu fondu Patříme k sobě Oli a vydej se s námi na cestu za lepším životem pro vážně nemocné děti i dospělé.
446 062 Kč
vybráno 89 % z 500 000 Kč

zbývá

247 dní

přispělo

699 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Pomáhejte s námi


Jsme rodinný nadační fond, založený Bohumilem a Radkou Kovalskými, rodiči Oliverka, který trpí spinální svalovou atrofií prvního typu.Jelikož sami moc dobře víme jak je náročné po fyzické tak psychické stránce se starat o vážně nemocného člena rodiny - dítě. Rozhodli jsme se využít to, čeho jsme se naučili při sbírce pro Oliverka a založili jsme nadační fond.

Náš nadační fond se zaměřuje na pomoc vážně nemocným dětem a dospělým a pomáháme jim ve všech aspektech života, ať už jde o úhradu  pomůcek, rehabilitací nebo úhradu léčiv a léků, které nehradí zdravotní pojišťovny.
 
Náš tým je tvořen z dobrovolníků, kteří se rozhodli věnovat svůj čas pomoci ostatním. Naše veškerá činnosti je prováděna ve volném čase a bez nároku na honorář.

 Aby mohl nadační fond fungovat jak má a mohl i nadále pomáhat potřebným, je potřeba uhradit nezbytné náklady které souvisí s jeho správou, vedením účetnictví, právními službami, propagací, nákupem reklamních předmětů, úhradou nákladů na provoz bezbariérového bydlení a dalšími, které se za pomocí potřebným skrývají.

Prvním projektem ve veřejné sbírce Nadačního fondu Patříme k sobě Oli, byla"Honzíkova cesta domů". Díky laskavým dárcům se na vybudování prvního bezbariérového bydlení svého druhu podařilo vybrat přes 8.000.000,-  V tomto projektu jsme sháněli potřebný obnos peněz pro vybudování bezbariérového bydlení ve kterém prvními obyvateli je rodina Vavříkových, která společně se synem Honzou (SMA 2), žila v nevyhovujících podmínkách 9 patra panelového domu. Tatínkovi, který se přes 30 let stará nejen o syna, ale také o svou ženu, už docházejí síly a proto věříme, že domeček s bezbariérovým přístupem a dalšími úpravami, jim moc pomůže jak po stránce fyzické, tak po všech těch letech i psychické.

V současné době již probíhají další menší projektové sbírky na rehabilitace, cvičení, pomůcky a zdravotnický materiál pro další potřebné. V roce 2023 se nám podařilo díky štědrým dárcům poskytnout potřebným prostřednictvím jednoho sto darovacích smluv 1. 350. 593,- korun.

Všem, kterým společně pomáháme mít život snazší se nám daří jen díky podpory, kterou získáme prostřednictvím Vaší štědrosti a chuti pomáhat. 

Děkujeme všem, kteří se rozhodnou podat nám pomocnou ruku a pomohou nám pomáhat dále. Z vlastní životní zkušenosti víme, jaké to je mít se o koho opřít, mít jistotu a pocit opory.  Věříme, že cíl máme všichni stejný a tím je zajistit lepší zítřky pro ty, kteří v životě neměli tolik štěstí.

Co již máme společně za sebou? Podívejte se na prezentaci:
 https://www.youtube.com/watch?v=Xr2en387cWo

DĚKUJEME 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Platba aukce tepláková souprava - motýlci - Daylily

Dárce
120 Kč

Hodně štěstí, držím pěsti 🍀

Petra Machainová
750 Kč

Ať má každý příběh dobrý konec

Adéla Nedělníková
200 Kč

Přeji hodně štěstí! 🙏

Petra Fialová
110 Kč

❤️

Blanka Jedličková
444 Kč

❤️

Petra Bartůňková
100 Kč

Mnoho dalsich darcu preji❤️

Štefan Michal
450 Kč

Děkujeme :)

Saša Pertlová
410 Kč

Aukce knihy My little Pony

Lucie Jamburová
150 Kč

🍀🍀🍀💛

Saša Pertlová
413 Kč