Dogpoint, o.p.s.


Zvířata

Trvalé bydliště: Dogpoint

Během let nám v útulku přibývají pejsci, kteří mají komplikovanější povahu, vyžadují speciální péči nebo zkrátka nejsou pro nové paničky a páníčky tak zajímaví. Někteří psi jsou u nás zkrátka natrvalo a pro nás to znamená nemalé měsíční výdaje. Srdečně děkujeme, že jste rozhodli právě pro jejich pravidelnou podporu.

vybíráme od 8.7.2022
41 000 Kč

přispělo

13 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Některé naše ,,stálice", či dlouhodobější obyvatele už možná znáte. A pokud ne, představíme vám je níže. Co se v průběhu času mění, tak je jejich počet. Během let nám v útulku přibývají pejsci, kteří jsou komplikovanější, nebo nejsou tolik zajímaví pro potenciálního zájemce. Dlouhodobě tedy ,,bydlí" v útulku a jejich pobyt, léčba či léky jsou měsíčně v řádech desetitisíců. Chcete pomoci i těmto trochu opomíjeným pejskům? 

Pojďme si je představit:

Kulda - Kulda miluje lidi a spolupráci s lidmi a pod vedením je i velmi učenlivý. Ale! Umí sám sebe ,,vypsychovat" a jediné, co zvládá, je v podstatě kotec a bydlení uprostřed lesa na samotě. Děsí ho auta, domy, lidi, civilizace celkově. A když se vypsychuje, může ze stresu kousnout. V útulku je nyní nejdéle, od roku 2018.



Bart - Bártík rostl jako dříví v lese. Je to persóna, která vám nedá nic zadarmo. S cizími lidmi se nekamarádí vůbec a s těmi, které zná je velký kamarád za podmínek, že jsou oboustraně striktně dodržována pravidla. V útulku od ledna 2021.



V útulku je sice nejkratší dobu ze všech, ale je to prostě ,,maliňák" se zanedbanou výchovou. Rád by pracoval (a pořád), je energický a občas trochu zbrklý až neurotický. Není to pes pro každého, proto si myslíme, že tu s námi pobyde trochu déle.

Troufáme si říct, že k této ,,dlouhodobější partě" se přidá i Míša (vleklé zdravotní potíže a psychické trauma, kdy své obavy řeší kousáním) a Arwin (lidi trochu děsí i to, že nemá jedno oko. Krom toho, že taky umí být protivný a na některé věci má svůj názor).


Co mají všichni společného?
Jsou u nás na dlouhodobějším pobytu. U některých už jsme se smířili  s myšlenkou, že s námi dožijí. Samozřejmě jen tento samotný pobyt něco stojí - péče ošetřovatelů, podíl na provozních nákladech (odvoz odpadu, úklidové pomůcky, čistící prostředky, elektrika - uchovávání jídla, svícení a topení v zimě, krmení, jednou za rok přeočkování, antiparazitika....). To je základ, který už ,,neosekáme".

No a jak nám stárnou, tak se k tomu přidávají i zdravotní potíže.

Například Kulda - jednoho dne se nám po krmení úplně nezdál, začal se nafukovat. Okamžitě jsme ho odvezli k akutnímu ošetření na veterinu a včas jsme podchytili dilataci žaludku, která by jinak vedle nejspíše k torzi žaludku a do rána už bychom Kuldu neměli. Tam to bylo velký uf!

Náklady v základu na 1 psa:
celosezónní obojek proti klíšťatům - 800-1000,-
pravidelné očkování - 300-550,-
Krmení na měsíc - 1500 - 2000
Podíl na provozních nákladech (všech dohromady): cca 5000/měsíc

Závěrem:
Nejsou to psi, kteří by neměli hezký život (v rámci možností), nebo to byly ztracené případy. Jen jsou to prostě speciální pejsci, kteří čekají na své speciální páníčky.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Je úžasné, co děláte, děkuji!!!

Michala Heralová
500 Kč

Děkuji, že se staráte :-)

Jana Bartošová
200 Kč