Girasole, sdružení pro pomoc a rozvoj, z.s.


Hospicová a paliativní péče

1. Paliativni sanitka - sanitka splněných přání.

I sanitkou lze plnit přání. Přání v závěru života. Takových přání v závěru života je ale mnohem víc... zajet do lesa, na ryby, na pole, do svého rodiště... a tyto můžeme díky sanitce plnit. K tomu potřebujeme Vaši pomoc. Někdy je možné tato přání uskutečnit pouze se zajištěnou zdravotní péčí, kdy pacient už nemůže cestovat osobním autem. Důvodů může být několik. Nejčastějším je ten, že pacient může cestovat pouze vleže na lehátku, jelikož každý další pohyb a změna polohy je velmi bolestivá. Zdá se, že přání takovým pacientům není možné splnit. Ale je! Je to možné...naší sanitkou. A vy můžete spolu s námi splnit někomu další přání.

vybíráme od 3.7.2022

Sanitka plní přání.

přispělo

93 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz


Někdy je možné tato přání uskutečnit pouze se zajištěnou zdravotní péčí, kdy pacient už nemůže cestovat osobním autem. Důvodů může být několik. Nejčastějším je ten, že pacient může cestovat pouze vleže na lehátku, jelikož každý další pohyb a změna polohy je velmi bolestivá. Zdá se, že přání takovým pacientům není možné splnit. Ale je! Je to možné...naší sanitkou. 
Posádku sanitky tvoří vždy zdravotníci - lékaři, pokud jsou potřeba, zdravotničtí záchranáři nebo zdravotní sestry. Umíme zajistit vše, co pacient potřebuje: komfort přepravy a vhodnou polohu (pohodlně v křesle nebo na lehátku), podávání nezbytných léků včetně kyslíkové terapie, monitorování životních funkcí a další... stejně, jako doma. To vše pod odborným dohledem lékaře paliatra, internisty nebo anesteziologa. A místo v sanitce máme také pro doprovod pacienta. Můžeme splnit přání "na pár metrů" a vyjet s lehátkem třeba do zahrady, nebo na stovky či tisíce kilometrů, třeba k moři nebo do hor. Nemáme žádný ceník, nemáme žádné dotace na tuto činnost. Kdo nám může přispět na splnění přání, ten přispěje. Kdo má hluboko do kapsy, po tom nic nechceme. Nechceme, aby finanční nouze byla překážkou ke splnění přání. Některé věci jsou prostě důležitější, než peníze!
To vše se děje v rámci propojení našich zdravotních služeb a jednotlivých odborností: paliativní medicína, zdravotnická dopravní služba a přeprava pacientů neodkladné péče.




Přečtěte si příběhy splněných přání.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme za Ladislava

Dárce
2 500 Kč

děkuji za to, co děláte <3

Anna Trojanová

Každý úsměv se počítá, děkuji

Dárce
500 Kč

Děkuji moc za vaši péči🌹

Barbora Daňková
500 Kč

Děkuji za Vaši práci!

Vít Dorničák
1 000 Kč

Vážím si Vaší práce.

Štěpánka Černá
500 Kč

Děkuji a přeji hodně štěstí a sil

Michaela Václavíčková
500 Kč

At se dari!

Jan Král
1 000 Kč

Vážím si vaší práce.

Štěpánka Černá
500 Kč

SANITKA---VÝBORNÝ NÁPAD. NĚKDO CHCE VIDĚT MÍSTO, KAM CHODIL NA RYBY, JINÝ TŘEBA ZAHRÁDKU, KDE PROŽIL DESÍTKY LET, KULTURNÍ PAMÁTKY. NEBO POSLEDNÍ SETKÁNÍ S PŘÍBUZNÝMI, KTEŘÍ BYDLÍ NA DRUHÉM KONCI REPUBLIKY,.....
VELKÉ PODĚKOVÁNÍ. TATO PRÁCE JE PSYCHICKY NÁROČNÁ, ALE MŮŽE BÝT NĚKDY TAKÉ RADOSTNÁ.

Dárce
500 Kč