Chance 4 Children z.s.


Senioři Zdraví

POŠLI ÚSMĚV DÁL - Klub přátel DR. KLAUNA

Děkujeme, že jste se rozhodli podpořit DR. KLAUNA - 1. originální iniciativu tohoto typu v ČR. Už od roku 1999 léčíme úsměvem děti v nemocnicích , ale i babičky a dědečky v domovech seniorů po celé ČR. Pošlete s námi úsměv dál a staňte se členy Klubu přátel Dr. Klauna.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
DR. KLAUN - LÉČÍME ÚSMĚVEM

V roce 1999 zahájil Dr. Klaun svou činnost v pražské nemocnici Motol, je tedy první a originální nemocniční klaunskou iniciativou v České republice. Je jedním z projektů neziskové organizace Chance 4 Children z.s. (www.c4c.cz). Týmy Dr. Klauna zasvěcují svůj volný čas „Terapii smíchem“ – proslulé metodě, kterou přináší hospitalizovaným dětem i dospělým. Pomáhají jim tak překonávat vážnou nemoc, osamělost či traumata z izolace.

Nemocnice, hospice a domovy pro seniory jsou místa, kde může jednoho dne potřebovat trochu pomoci a láskyplné péče kdokoli z nás. Všichni doufáme, že se tomu vyhneme, ale jistotu nemáme nikdo.

Klauni se svou terapií smíchem pravidelně navštěvují místa, kde lidé potřebují lásku, vřelost a úsměv – a to jak děti, tak i dospělí.

Nabízejí empatii a skutečné naslouchání – chodí doslova se srdcem na dlani. Reagují pružně a intuitivně podle potřeb každého jednotlivce. Každá návštěva je jedinečná, stejně jako lidé, které navštěvujeme. 

Odměnou jsou nám úsměvy, které dostáváme na oplátku – od toho nejnepatrnějšího chichotání až po výbuchy smíchu. Vnímáme je jako vzájemný dar. Víme, že osudy našich pacientů nemůžeme zcela změnit. Naším posláním je umožnit jim alespoň na chvíli zapomenout na bolest a starosti, a tím jim pomoci na cestě k uzdravení.

Terapie smíchem je zaměřená na podporu přirozeného procesu uzdravování malých i velkých pacientů. Aby byla naše práce a její výsledky co nejúčinnější, pracují naši klauni po boku zdravotnického personálu nemocnic, hospiců a domovů pro seniory.

Za více než 25 let navštívili naši klauni v Čechách a na Moravě přes 235 000 dětí a dospělých na stovkách nemocničních oddělení a v domovech pro seniory. Přinesli jim radost a úlevu v prostředí, kde převažuje bolest, strach a stýskání. Dr. Klaun přináší veselé zážitky na neveselá místa.

Pomozte nám posílat úsměvy dál a šířit radost a smích mezi ty, kteří to nejvíc potřebují - děti a seniory. Staňte se podporovatelem Dr. Klauna! Všechny návštěvy děláme zdarma a jen díky VÁM!

DĚKUJEME ZA VAŠI LASKAVOST!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dobrý den Vám všem,
ráda bych Vám poděkovala za náš úsměv. Byla jsem přítomna skvělého veselého vystoupení Vašich klaunů v Tomayerově nemocnici pro děti na chirurgii 20.2.2024.
Jste super a dělejte dále radost dětem🙏🏻🍀❤️ děkujeme Netolických

Monika Netolická
300 Kč

Bohužel sám mám finanční problémy kvůli hypotéce, nedoplatku za plyn, ceny pohonných hmot atd.... ale i tak bych vám rád aspoň něco málo přispěl protože si myslím že co děláte má smysl a co si budeme ty děti to potřebují (se uzdravit) a za nemoc nemůžou.

Michal Havlín
100 Kč

Pro dobrou věc

Markéta Hesová
1 000 Kč