Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla o.p.s.


Kultura, umění a historie Pomoc Ukrajině

Příměstský divadelní tábor pro ukrajinské děti

V Labyrintu Divadla Drak v Hradci Králové už od března 2022 organizujeme pravidelné umělecké programy pro ukrajinské děti: divadelní a pohybové workshopy, výtvarné dílny i divadelní představení. A protože tu každé léto probíhají i divadelní příměstské tábory pro děti, rozhodli jsme se, že v letošním roce jeden z letních táborů naplánujeme na míru i ukrajinským dětem z rodin zasažených nelehkou situací v jejich rodné zemi.

vybíráme od 19.6.2022
3 800 Kč
vybráno 25 % z 15 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Komu pomůžeme?
Příměstský tábor je určen pro 10 dětí z rodin zasažených válkou na Ukrajině. Pro většinu rodin, častěji jsou to samotné matky s dětmi, je ovšem částka za letní aktivity pro děti velkým zásahem do napjatého rozpočtu. Chceme proto těmto dětem dopřát možnost zažít část léta plného her, radosti, lidského setkání, laskavého přijetí, ale i umělecké tvůrčí činnosti. 
Děti stráví několik dní přímo v divadle, vyzkouší si, jaké to je být opravdovým divadelníkem a objeví ono kouzlo divadla, kde se každý může stát čímkoliv si jen přeje. 

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity? 
Sbírka je přímo určena na úhradu 75% z celkových nákladů pro skupinu 10 dětí z ukrajinských rodin, kterým finanční situace nedovoluje tábor zaplatit v plné výši. V rámci příměstského tábora se budeme se skupinkou dětí scházet každý den od rána do odpoledne a na základě vlastních nápadů společně tvořit divadelní inscenaci. 



O čem s dětmi budeme hrát?
Snad každé dítě si rádo staví domečky, bunkry, malá bezpečná místa z čehokoliv, co mají doma zrovna po ruce. V těchto domečcích se pak odehrávají velké příběhy plné nekonečné dětské fantazie. Ukrajinské děti takovým místům neřeknou jinak než „chalabuda“. Ústředním motivem naší společné tvorby se pak stanou knihy, z kterých ale nikdo nedokáže nic přečíst. O čem asi jsou? Odpovědi naleznou samy děti a právě o tom bude naše společná divadelní inscenace.

Příměstský tábor bude probíhat od pondělí 25. července do pátku 29. července a zakončen bude premiérou inscenace, kam srdečně zveme všechny donátory!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jsem rád, že jsem přispěl na dětský tábor a jestli budete mít fotografie, tak si rád fotografie z tábora rád prohlédnu.
Děkuji, že jsem mohl přispět a přeji ať projekt roste.

Tomáš Tománek
500 Kč