Šance zvířatům, z.s.


Zvířata

Pomoc pro Dafné

Pomozte zachránit Dafné, zanedbanou fenku s vrozenou vadou. Dafné zoufale potřebuje CT vyšetření, aby mohla podstoupit operaci, která jí zachrání život. V tom zatím nezažila moc hezkého a muselo jí být i fyzicky zle, protože jí selhávají v důsledku onemocnění játra. Má však šanci kvalitně žít, pokud jí pomůžeme.

vybíráme od 1.6.2022
44 150 Kč

přispělo

44 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dafné při příjmu byla v katastrofálním stavu plná vnitřních i vnějších parazitů. 
Srst měla pokrytou jedním velkým dredem, drápky jí prorůstaly několik cm přes velké zacuchané cucky na packách a to jí znemožňovalo chůzi. Co nás však nejvíce trápilo byla její velká podvýživa, byla kost a kůže.
Dafne neměla chuť k jídlu, byly dny kdy si s chutí jídlo dala, a dny kdy neměla o stravu žádný zájem, což při její podvýživě byl problém. Byla apatická a většinu dne prospala, občas byla zmatená, jindy zase měla chvilky, kdy byla veselá a měla chuť k jídlu. 
Krevní testy nám potvrdily špatnou funkci jater a málo krvinek v těle. Byla jí nasazena jaterní dieta, vitamíny na regeneraci jater a doplňky stravy.


Bohužel se tak nestalo a při dalších odběrech krve a moči byly hodnoty ještě horší a váha šla zase dolů na 3,8 kg. Dafne se k tomu ještě přidal častý a silný průjem. 
Začalo se pátrat ještě hlouběji a další testy potvrdily portosystémový zkrat.

 Portosystémový zkrat je vrozené onemocnění, kdy se vytvoří cévní spojka, která spojuje vrátnicovou žílu a zadní dutou žílou, a tak dojde k obejití jater. Tato krev potom nemůže být v játrech zbavena amoniaku a ten se hromadí v těle. Játra jsou v důsledku sníženého přísunu krve menší a mají sníženou funkci. 

Je potřeba provést CT vyšetření aby se céva našla a následně byla chirurgicky odstraněna. 
Prozatím má Dafne nasazeny doplňky stravy na regeneraci jater, vlákninu, trávicí enzymy a jaterní dietu.
Veškeré testy, léčba, vyšetření, provedení CT a samotný zákrok jdou už však do velkých finančních položek. Rádi by jsme Dafne ulevili, aby jí po zákroku bylo lépe, začala přibírat na váze, byla veselejší, měla chuť k jídlu a nic jí netrápilo. 

Je to totiž úžasná fenečka, klidná, nekonfliktní k ostatním zvířatům a milující lidi. Zatím toho v životě moc nezažila, předchozí majitelka její zdravotní stav neřešila a záhy přiznala že s ní ani nechodila ven. Učí se tedy hygienickým návykům. Je však moc šikovná a po zákroku a doléčení bude moci odejít už na trvalo do svého nového domova.

Každá sebemenší částka zachrání Dafné život. Moc za ní děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Doufám, že i tato malá částka pomůže Dafné zachránit.
Olga Pospíšilová, Praha východ

Olga Pospíšilová
1 000 Kč

Hodně štěstí, Dafné.

Jana Holomelová
500 Kč

Držíme Dafné palce, ať všechno dobře dopadne a čeká ji ještě hodně let plných her a radosti.

Dárce

Moc držím pěsti krásné fenečce Dafné, ať se operace zdaří, a ať se brzy uzdraví !!!!!

Romana Švábová
100 Kč

Drzime palce, ja a Lucky, nas havansky psik ktory mal podozrenie na rovnaku diagnozu.

Luba Vyletelova
300 Kč

Moc si vážím vaší práce a pomoci zvířátkům, která nám byla darována Pánem, aby nás podporovala a milovala nás. Žel, my lidé jsme velmi často zlí a nevážíme si těch drahých dušiček, které by za nás samy daly život. Držím fenečce a všem zvířátkům, kterým pomáháte, palce. Lenka

Lenka Vosátková
500 Kč

Ať se zadaří !!!!

Bára
1 000 Kč

Přeji fenečce uzdravení a pak už jen krásný život. A všem ostatním pejskům přeji, aby nikdy v životě nepotkali nezodpovědné majitele.

Andrea Kulhánková
300 Kč

Přeji brzké uzdravení ❤️

Eva Hálová

Držíme Pacičky 🦴

Adam Jindra
300 Kč