MOST ProTibet, o. p. s.


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

Operace srdce pro malou Sonam

Sonam Choeden je veselá tříletá holčička, která se narodila s vadou srdce a potřebuje operaci. Vzhledem k nízkému věku má Sonam velkou šanci na úplné uzdravení. Pojďme jí pomoct. Děkujeme!

vybíráme od 1.6.2022
28 272 Kč
vybráno 14 % z 200 000 Kč

přispělo

46 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sonam žije ve vesnici Tuting v Indii, daleko od nemocnic, daleko od dobře sjízdných cest. Její rodiče jsou chudí a negramotní zemědělci. Jejich výdělek pokryje náklady každodenní stravu: čočku s rýží.

Sonam neprospívala dobře a byla jí identifikována nedovíravá chlopeň. U dětí se po porodu tyto chlopně uzavírají a zarůstají, ale to nebyl případ Sonam. Tibetská exilová vláda - Odbor pro zdraví - nás vzhledem k letitým známostem požádal o pomoc a finanční podporu operace dívky.

V létě v období monzunů se čekalo na sjízdnost cest po sesuvech půdy. Nyní Sonam prodělala mnoho předoperačních vyšetření. Zaslali jsme vypůjčených peněz dar na pokrytí základních počátečních výdajů a slíbili jsme, že Sonam společně pomůžeme.

Rodičům malé Sonam se podařilo zařídit pojištění, které pokryje část nákladů na operaci srdíčka. Stále však chybí 200 000 Kč.

Prosím podpořte budoucnost této krásné malé dívenky. Každá koruna se počítá. Děkujeme!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přátelé, 

tato zpráva se vůbec nepíše lehce. Malá Sonam operaci bohužel nepodstoupí.

Loni jsme díky Vaší pomoci poslali do Indie pro Sonam 156 909 Kč. Větší část peněz jsme si „vypůjčili“ z obecných darů, abychom mohli Sonam podpořit okamžitě a část peněz se nám již povedla vybrat zpět. 

Bohužel jsme nyní dostali zprávu z Indie, že po několika vyšetřeních a spoustě cestování v hodnotě 33 900 Kč pan doktor vyhodnotil, že srdíčko malé Sonam je na operaci příliš slabé a žádná další léčba není možná.  

Malá Sonam, které jsou nyní čtyři, žije s rodiči v Tutingu, což je velmi odlehlé místo v severovýchodní Indii blízko hranic s Tibetem. Silnice byly velkou část loňského léta zablokovány kvůli sesuvům půdy v této oblasti. Jakmile to bylo možné, jeli rodiče opět se Sonam k nejbližšímu lékaři (ten je ovšem vzdálen 800 km a 3-4 dny cesty přes hory). Během podzimu rodiče jeli se Sonam až do nemocnice v Dillí. Bohužel i tam lékaři potvrdili, že srdíčko Sonam je příliš slabé a pokud by podstoupili operaci, riskovali by její život. Rodiče se tedy rozhodli Sonam neoperovat. 

Zbylá částka zaslaných peněz, konkrétně 123 009 Kč, byla převedena na účet zdravotnictví Tibetské exilové vlády a po dohodě s ministerstvem bude částka využita na nejurgentnější zdravotní problémy chudých Tibeťanů v Indii. O konkrétním využití částky včetně dokumentace nás bude Tibetská vláda průběžně informovat a my budeme tyto informace s Vámi sdílet. 

Omlouváme se, že pro Vás nemáme lepší zprávy. Přesto Vám chceme ještě jednou velmi poděkovat za podporu malé Sonam. 

Mějte se krásně.

S úctou 
MOST ProTibet

Malá Sonam posílá pozdrav všem dobrým lidem, kteří na ní myslí a přispívají na její operaci. V Tutingu - vesničce, kde Sonam s rodiči bydlí, právě šíleně prší, což s sebou každoročně obnáší sesuvy půdy. Jakmile bude silnice průjezdná, musí Sonam do nemocnice. 

Děkujeme Vám za podporu. Držte Sonam i nadále palce a řekněte o jejím příběhu také přátelům. Děkujeme🙏

Založení projektu

přejeme zdraví

karel a ivana štočkovi
300 Kč

Ať jsi brzy zdravá :)

Petra
300 Kč

Držím palce!

Kateřina Čápová
500 Kč

I málo je víc než si myslíte...

Milan Netušil
300 Kč

Lenka Krištofíková-2 tis.
Nechť se holčička uzdraví.

Lenka Krištofíková
2 000 Kč

Snad to pomůže.

Hana Hrádková
300 Kč

Bojuj kočko, svět bude brzo jedna nekonečná krása, tak ať si to taky užiješ.

Petr Krejčiřík
300 Kč

Alena Tichá
500 Kč