Bikeheart z. s.


Regionální a komunitní rozvoj Sport a volný čas

Cyklistické centrum v Plzni – sportovně-kulturní prostor

Pomozte nám, milovníkům horských kol, gravelů, silniček, fixek a bmx, splnit si sen a dokončit druhou část oprav historické budovy, které jsme v létě 2020 vdechli život a proměnili ji v Bikeheart Centrum cyklistiky, kde jsou srdečně vítáni cyklisté, pěší i všichni ostatní. Pojďme společně tenhle srdeční projekt dotáhnout do finiše! Pokud patříte mezi obdivovatele architektury, kultury a dobré kávy, tenhle projekt děláme i pro vás! Jsme vášniví cyklisté z Plzně, kterým se podařilo vytvořit oblíbené místo setkávání, kde už teď můžete využívat sdílený servis kol, doplnit síly v cyklokavárně nebo plánovat další cesty podle map v infocentru. Nyní dáváme do kupy původní společenský sál. Co tam vznikne?

vybíráme od 1.6.2022
130 586 Kč

přispělo

86 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Sport, kultura, vzdělávání

Ve 30. letech minulého století byla v budově u řeky Radbuzy kuželna a společenský sál TJ Sokol Plzeň 1. Poslední nájemci prostor předělali na truhlářskou dílnu a rozvrtali, co se dalo. Tak dlouho jsme se při startu společných vyjížděk před chátrající budovou scházeli, až jsme se rozhodli udělat velký krok a prostoru vrátit původního sportovně-kulturního ducha. Vstupní část Centra cyklistiky se nám podařilo opravit v roce 2020. Nyní zachraňujeme o poznání větší kus objektu. Rozlehlá část budovy má kapacitu 110 lidí a bude sloužit jako prostor pro cvičení, pořádání výstav, koncertů, tančíren, přednášek, promítaček a školení. Vytvoříme tu i půjčovnu dětských kol a rozšíříme dílnu pro bike servis.

Co je třeba udělat?

Před tím, než dojde na slavnostní otevření, musíme zadní prostor proplést elektřinou, vykopat odpady, roztahat vodu a všechno to schovat do podlahy, do zdí a stropů. Nikdo neříká, že to bude srandy kopec, ale víme, že to společně s vámi zase zmákneme. Nejsme lenoši, co umíme, děláme svépomocí, posloucháme instrukce architektů a na odborné práce si najímáme osvědčené řemeslníky. Materiál a práce řemeslníku však nejsou zadarmo, peníze sháníme, kde se dá a co vydělá provoz cyklokavárny, pošleme do rekonstrukce. Tuhle dárcovskou výzvu jsme vytvořili, abychom včas stihli rekonstrukci dotáhnout do zdárného konce. Termíny máme stanovené v nájemní smlouvě, takže do 29. 11. 2023 musí být hotovo. Pomůžete nám?
 

Co je náš cíl?

Zásadní jsou nyní práce v interiéru. Když se podaří vybrat dostatek peněz, završíme letošní snahu opravou fasády ve dvoře. Celá rekonstrukce téhle téměř 90 let staré hodnotné historické budovy vyjde na 2 350 000 Kč. Díky grantu Prazdroj lidem 2022 jsme mohli začít s rekonstrukcí za 150 000 Kč - a neflákáme se! Připravené jsou rastry na stropě a proudem nabitá kabeláž. Každému dalšímu kroku můžete pomoct nyní VY!
 
 Podaří-li se nám vybrat 100 000 Kč, připravíme vše pro proudění čisté a odpadní vody tam, kam patří. Když společně vybereme dalších 150 000 Kč na betonování 179 m2 podlahy, budeme tu všichni společně s vámi skákat radostí. Téměř 280 000 Kč potřebujeme na instalaci vytápění celého prostoru. Na finální úpravu podlahy potřebujeme ještě 138 000 Kč.  A každá další koruna se bude hodit na omítky, sádrokartonové podhledy a příčky, vnější fasádu a vybavení interiéru. 
 

Proč to děláme?

Cyklistika je nádherný sport, ať už se dělá na jakékoliv úrovni. Na kole člověk zažije dobrodružství, o která se chce podělit. K cyklistické kultuře patří výborná káva, setkávání se u přenosu Tour de France, vzdělávání se v péči o tělo i o kolo. Stejně jako v Itálii, Francii, Nizozemsku nebo Velké Británii fungují Cycling Clubhouses, chceme vytvořit cyklistickým sportem i kulturou pulsující místo v ČR. Navíc zachráníme půvabnou budovu s historií, jejíž prostory jsou pro společenský život jako stvořené.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme za podporu v roce 2022!
Všem bychom vám chtěli moc poděkovat za podporu, kterou jste nám v letošním roce vyjádřili! Díky vám jsme zvládli obrovský kus práce na pokračující rekonstrukci zadní části Centra cyklistiky. Máme připravené rozvody elektřiny, vody, odpadů a hlavně máme vybetonováno! Je to obrovský rozdíl, když porovnáme stav před rokem a nyní. Ještě není hotovo, čeká nás dokončení stropů, instalace topení, stavba příček, rozšíření toalet, finální úprava podlah i zdí a vybavení interiéru. A máme na čem stavět! To je důležité. :) Děkujeme a doufáme, že i pro vás je rok 2022 plný úspěchů a splněných přání!

Do roku 2023 vám přejeme pevné zdraví, plno energie do všech dní, lásku a podporu přátel, na které se můžete spolehnout!
Za celý tým Bikeheart vás zdraví Vendula Mirošovská

Základní instalatérské práce, abychom měli čerstvou vodu v budoucích kohoutcích a správně odvedenou odpadní vodu, jsou hotové! Díky Vaší podpoře si můžeme odškrtnout jednu položku z ještě dlouhého seznamu prací. Skvělý pocit, když se krok po kroku dostáváme blíž cíli! DĚKUJEME!

Založení projektu

Těšíme se na léto a pivo v BH ;)

Jan Růžička
1 000 Kč

Máte můj obdiv!

Petra Hájková
1 000 Kč

At se dari, stavi a shredi jako za mlada!

Lukáš Melichar
1 000 Kč

Držím palce

František Havíř
1 000 Kč

♥️

Gábina Pochopová
100 Kč

Thanks for your support last weekend 21/8

Baltud van Lastum
1 000 Kč

Na skvelou vec !

Lukáš Němec
1 500 Kč

Držím palce

Tomáš Filípek
2 000 Kč

Jsem rád, že jsem podpořil tento super projekt! Držím palce a těším se, že se tam brzy zastavím!

Michal Valta

At se vam dari ! 🤍

KarBar Street food