Lipensko pro život, z.s.


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

Šiříme informace o Lipensku - ať je i nadále pro život

Podpořme osvětovou činnost o situaci na Lipensku – vydávání časopisu Občasníku Lipensko pro život, pořádání besed (již se uskutečnily 2), natáčení dokumentů a přednášek, atd.

vybíráme od 26.5.2022

Šiříme informace o Lipensku - ať je i nadále pro život

Podpořme osvětovou činnost o situaci na Lipensku
105 985 Kč

přispělo

51 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Co je naším cílem?

Nejsme odpůrci turistiky a rekreace, ty k Lipnu jednoznačně patří. Chceme pouze zastavit další výstavbu, oslovit politiky i místní občany a s jejich přispěním přimět zodpovědné úřady, aby revidovaly územní plány obcí na Lipensku a uvedly je do souladu s Územní studií krajiny Jihočeského kraje.

Lipenský kraj nutně potřebuje jinou strategii rozvoje, takovou, která bude udržitelná a nebude znamenat devastaci přírody a naprostou zkázu Lipenské nádrže.

Našim cílem je ochránit a pro budoucnost zachovat hodnoty a krásy lipenské oblasti pro všechny, kteří ji mají rádi, a místním obyvatelům vytvořit takové podmínky, aby zde mohli trvale a kvalitně žít.


Pokud dojde k realizaci všech naplánovaných rekreačních resortů, bude to znamenat kompletní devastaci krajiny v okolí Lipna a zhoršení kvality vody v nádrži do té míry, že už nebude možné se v ní koupat. Připadá nám zvrácené stavět další a další apartmány na březích jezera, které bude v důsledku přemnožených sinic zelené, a turisté se na ně budou moci maximálně dívat z bazénu naplněného pitnou vodou.

Kromě toho předpokládáme, že další resorty typu Lipno nad Vltavou již nebudou ve zničeném přírodním prostředí nacházet dostatek zájemců o drahou rekreaci, neboť představa jezdit se rekreovat z jednoho města do jiného je absurdní. Další výstavba resortů navíc vyžene i trvalé obyvatele, jejichž počet kvůli snižující se kvalitě života stále klesá. Nedopusťme to!

(Obr.: Lipno pokryté sinicemi 10/2017)

Děkujeme za vaši podporu a zájem o naše životní prostředí.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Věřím, že Lipensko developerům nepodaří "vytěžit", držím palce a díky moc za aktivitu!

Jirka Škvor
3 333 Kč

Držím palce!!!

Martin Holeček
500 Kč

Ať se Vám to podaří

Jiŕí Alexa
500 Kč

Děkuji za vaše úsilí a odhodlání.

Blanka Lavičková
500 Kč

Vážení přátelé, jako rodilá Jihočeška jsem velice smutná z dané situace! Obdivuji Vaše úsilí o zlepšení a držím pěsti, aby co nejvíce rozumných lidí a milovníků naší přírody Vás podpořilo nejenom finančně!!! Jde přece i o naši budoucnost!!!!!!!!

Irena Himlová
1 000 Kč

Moc si vážím toho co děláte a přeju vám hodně psychických sil . Jsem moc rád že se našel někdo komu není lhostejné co se na Lipensku děje .Vřelé díky budu vás nadále podporovat.Společně to zvládnem

Petr John
500 Kč

hodne stesti :)

Alexandr Makovetsky
250 Kč

Držím vám, kteří bojujete za naše Lipno v těžkém boji proti movitým chamtivcům bez ohledu na cokoliv, palce.
Peníze vládnou, ale věřme, že naše snaha bude úspěšnější.
Přírodu je třeba chránit.

Karel Chrt
2 602 Kč

Posílám příspěvek na podporu aktivit LIPENSKA PRO ŽIVOT. Za chatařskou oblast Vltavická zátoka. Vondrová

Daniela Vondrová
500 Kč

Děkuji za starost o Lipno.

Miloslava Osvaldová
500 Kč